Türkiye'nin Maldivleri: Salda Gölü, Burdur


Beyaz kumu, temiz ve eşsiz gölü ile Maldivler'e benzetilmesiyle Türkiye'nin Maldivleri olarak anılan, ardından yeni takma adıyla Saldivler olarak bilinen Salda Gölü son zamanlarda herkesin gözdesi haline geldi. Gezi rotamız üzerinde yol almasına pek hayli memnunuz çünkü böylesine güzel bir yeri görüp yaşamamak büyük bir kayıp olurdu.

Sandalyelerimizi alıp gölün kıyısına yerleştirdik ve gölün manzarasını huzurla seyrettik. Güneş her ne kadar tepeden baksa da bizim için hiç rahatsız edici olmadı.


Göldeki su zamanla çekildikçe ortaya çıkan küçük adalar yeni takma adına en büyük etken. Göl çevresinde her ne kadar 'Göle Girmek Yasaktır' ibaresi bulunsa da göle girilmesine müsaade ediliyor. Göl civarında tabiat parkları mevcut. Arabayla giriş ücreti 9 TL'ydi. Arabayla göl kıyısına kadar gidemezsiniz ki bu yasak. Arabayı park edebileceğiniz alanlar mevcut.

Gelelim göl hakkındaki genel bilgilere. Burdur'un Yeşilova ilçesine bağlı Salda Gölü, 185 metre derinliği ile Türkiye'nin en derin gölüdür. Gölde magnezyum, soda ve kil bulunuyor. Cilt ve cilt hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor.


Gölün kıyılarındaki minik beyaz taşlar ve gölün berraklığı bizi adeta büyüledi. Biz göle girmek için gitmemiş olsak da Enver gölün güzelliğine daha fazla dayanamayıp göle daldı. :) Salda Gölü sadece yüzmeye gitmek için değil ayrıca kamp yapmak için de çok uygun.

Burdur Belediyesi'nden ziyade halk da Salda Gölü'ne karşı epey korumacı. Geçtiğimiz günlerde Salda Fest adı altında düzenlenecek 30 bin kişilik festival valilik tarafından iptal ettirilmiş.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1 yorum

  1. 30.000 KISI IYI KI GELIP O GÖLÜN IÇINE SIÇAMAMIŞLAR ...

    YanıtlaSil