Cehennemağzı Mağaraları: Ereğli, Zonguldak


Cehennemağzı Mağaraları, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunuyor. Ulaşımı çok kolay ki zaten merkezin içinde yer alıyor mağaralar. Bu bölge antik dönemde Acheron Vadisi olarak bilinmekteydi. Cehennemağzı Mağaraları giriş ücreti kişi başı 6 TL. Tek biletle tüm mağaraları gezebiliyorsunuz. Mağaralar öyle aman aman büyük değil, tamamını gezmeniz 15-20 dakikanızı bile almayacaktır.


Cehennemağzı Mağaraları yan yana sıralanmış üç mağaradan oluşuyor. Kilise Mağarası, Cehennemağzı Mağarası ve Ayazma Mağarası... Kilise Mağarası, Hristiyanlığın yayıldığı ilk dönemlerde gizli ibadet yeri olarak kullanılıyormuş.


Cehennemağzı Mağarası, diğer bir bilinen adıyla Koca Yusuf Mağarası, diğerlerinden farklı olarak dikey bir merdivenle inilen mağara. Bu mağara aslında dağın içine doğru 1,5 km kadar daha devam etmekteymiş lakin 1960'lı yıllarda mağaradaki bir kayanın düşmesiyle yol kapanmış. Şuanda yalnızca 350 metre kadar yol gidilebiliyormuş. O da sanırım tehlikeli olduğundan ziyaretçiye açık bir bölüm değil.

 

Cehennemağzı Mağarası'nın giriş merdivenleri oldukça dar ama zorlanmıyorsunuz. Girişin hemen yanında Meryem Ana Silüeti bulunuyor. Biz silüeti biraz geç fark ettik, bakalım siz görebilecek misiniz. :)


Üçüncü ve son mağara olan Ayazma Mağarası, zemini su ile kaplı bir mağaradır ve diğer iki mağaraya su sarnıcı görevi görmüştür...

Ereğli'ye kadar gitmişken bir şirin bir kafe önerisi yapmak istiyorum size: Komşu Kafe. Yeşilliğin içine gömülü, tasarımı çok hoş bir yer. Fiyatları da genel olarak makul. En azından gidip bir çay için derim. *-*

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum