Türkiye'nin En Kuzeyi: İnceburun Deniz Feneri, Sinop


İnceburun Deniz Feneri, Türkiye'nin kuzeydeki en uç noktası oluyor ve Sarıkum, Sinop sınırları içinde yer alıyor. 1863 yılında inşa edilen, diğer adı Duvar Feneri olan bu fener, günümüzde hala kullanılmaktadır. Biz de hem bu feneri hem de Türkiye'nin kuzeydeki en uç noktasını görmek için yola koyulduk.


Deniz fenerine ulaşım çok da zor değil lakin yol üzerinde telefonların çekmediği çok yerler oluyor. Bu yüzden öncesinde hazırlıklı gitmekte fayda var... Fenerin civarında küçük bir yürüyüş alanı mevcut ama öyle zaman geçirebileceğiniz çok bir şey yok. Hemen yanında gözleme satan ufak bir kulübe olduğunu duyduk ama kimsecikler yoktu biz gittiğimizde. Civarda başka yiyip içebileceğiniz herhangi büfe ya da restoran da bulunmuyor. Yani aç gitmeyin derim.


Karadeniz gezimiz boyunca denizin hırçın dalgalı rüzgarı burada da buluyor bizi. Aylardan Temmuz olmasına rağmen üşümedik değil. :) Gidip görmeye değer harika bir deneyimdi bizim için. Sinop şehir merkezinden yaklaşık 30-40 dakika uzaklıkta kalıyor İnce Burun Denir feneri.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum