Karadeniz'de Huzurlu Bir Göl: Ulugöl Tabiat Parkı, Ordu


Ulugöl Tabiat Parkı, Ordu'nun Gölköy ilçesinde yer alıyor. Doğası, manzarası, farklı tonlardaki yeşili ve Karadeniz'in hiç bitmeyen fısıltılı rüzgarlarıyla tam bir doğa harikası.

Ulugöl'ü navigasyona yazdığımızda (kendi oluşturduğu en hızlı rota seçeneğiyle) yola çıktık. Ama yolu bir görseniz, köy yolları sadece tek arabanın geçebileceği yollar. Tabi bu yolun sonunda bizi neyin beklediğinden pek emin değildik. Beklediğimizden çok daha muhteşem bir manzara çıktı karşımıza.


Yol, navigasyonun oluşturduğu en kısa güzergah nedeniyle köy yollarına daldık. Siz gidecek olursanız anayoldan gitmeye özen gösterin. Zaten tabelaları takip edince Ulugöl'e varacaksınız. Bizim gibi navigasyon mağduru olmayın. Normalde asfalt yol var göle kadar. 

  

Gölün civarında yürüyüş parkuru mevcut. Zaten göl fotoğraflarda görüleni kadar. Piknik yapabileceğiniz alanlar mevcut. Güzel bir hafta sonu değerlendirmesi olabilir... Gölün girişinde göle giriş ücreti olarak 5 TL alınıyor nedenini anlamadığımız bir şekilde. Daha yeni yeni turizme açılıyor olması gerekçesiyle de restoranlar kuruluyordu biz gittiğimizde. Umarız bu güzel gölün sonu Uzungöl'e dönmez.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum