Salıncaklarıyla Meşhur: Gito Yaylası, Rize


Gito Yaylası'nı meşhur eden şey salıncakları ve karşısındaki manzarası sanırım. Hal böyleyken biz sallanmaya doyamadık çünkü. Peki Gito Yaylası nerede? Diğer birçok yayla gibi bu da Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor. Yayla yolu en az diğerleri kadar eziyetli ne yazık ki. Taşlı-topraklı yolu tamamlamak 1,30 saatimizi aldı. Yayla yoluna girdiğinizde tabeladaki 10 kmetreye aldanmayın. :)

Gito Yaylası'na nasıl gidilir? Bunu cevaplamak biraz karmaşık çünkü herhangi bir "Gito Yaylası" yazan tabelaya rast gelmedik. Biz yolu öğrenmek için Zilkale'de çalışan görevliye sormuştuk. (Yaylaların çoğu Zilkale yolu üzerinde kalıyor.)  Ve Zilkale'den sonraki yolda telefon bağlantısı kopuyor ve bir daha telefon çekmiyor. Hazırlıklı gitmek şart. Tavsiye: Çevrimdışı harita indirebilirsiniz.
   

Yaylaya varır varmaz gördüğünüz ilk şey kocaman bir salıncak oluyor. Yalnız salıncak tek olduğundan arkasında epey bir kuyruk vardı. Bu yüzden doyasıya sallanmayı düşünmenizi tavsiye etmem. :) Biz köyü biraz turlayınca bir otelin (yukarıdaki ilk iki fotoğraf) yeşil-sarı renge boyanmış tahtalara bağlı bir salıncağa denk geldik. Dönüş yolunda büyük salıncağı boş görünce onda da bir anımız olsun istedik. :)


Gito Yaylası'nda birçok otel ve pansiyon var ama otel restoranları dışarıdan gelen ziyaretçilere açık değil. Biz gittiğimiz sırada güzel bir manzaraya sahip restoran yapılıyordu ve yaylada kullanabileceğimiz hiçbir tuvalet yoktu. Yaylaya çıkmadan tedbirinizi alın ve yanınıza muhakkak yiyecek ve su bulundurmalısınız.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum