Samsun Gezilecek Yerler


Karadeniz'in en güzel sahillerinden birine sahip olan Samsun'da gezilecek yerleri derledik. Şehrin kalabalık olmasından ziyade Türkiye'de epey uygun seyahat gerçekleştirebileceğiniz şehirlerden biri Samsun bizce. Ayrıca Samsun gezi rehberimizi okumadan geçmeyin derim. İnceleyebilmeniz için linki en aşağı bıraktım.

Samsun'da Gezilecek Yerler

1- Kurtuluş Yolu & Tütün İskelesi
Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Milli Mücadele'nin meşalesini yakmak üzere ayak bastığı ilk yerdir. (Yukarıdaki fotoğraf.) Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan iskele üzerinde halka açık bir şekilde heykeller de bulunuyor. Samsun'un mutlaka görülmesi gereken yeri.

2- Bandırma Vapuru
Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu Müfettişi olarak Samsun'a kurmaylarıyla birlikte geldiği Bandırma Vapuru'dur. Ayrıca müze görevi gören vapurun içerisinde balmumu heykelleri de bulunuyor. Samsun'un Canik ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Yalnız Pazartesi günleri öğleden sonra açık olan müze, haftanın diğer tüm günleri 09:00-16:45 arası açıktır.


3- Batı Park
Uzun bir yürüyüş alanına sahip kocaman bir yer Batı Park. İçerisinde piknik yapabileceğiniz, go karta binebileceğiniz, amazon köyünü, hayvanat bahçesini gezebileceğiniz, teleferikle Amisos Tepesine çıkabileceğiniz kadar büyük bir alanı kapsıyor. Yani kısaca kocaman bir park burası. Yukarıdaki fotoğraf da Amisos Tepesi'nden çekilmiştir.


4- Yabancılar Çarşısı (Rus Pazarı)
Eski adı Rus Pazarı olan Yabancılar Çarşısı Samsun'un en ünlü yerlerinden biri. Çarşının etrafı kesinlikle gezmeye değer. Hemen yanında da gezilecek yerler listemizin başında yer alan Tütün İskelesi bulunuyor.


5- Sevgi Gölü
Civarı çardaklarla dolu şirin bir yer Sevgi Gölü. Çay ya da kahve eşliğinde gölde yüzen kuğuları seyrederek manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.


6- Amisos Tepesi
Teleferikle gidiş dönüşü 3 TL'ye çıkabilirsiniz Amisos Tepesine. Belediyeye ait bu yerde harika bir Samsun manzarası karşılıyor sizi. Tepenin civarında bir yürüyüş parkuru bulunuyor. Parkurun sonu da Kral Mezarları'na çıkıyor. Burada bulunan kafe fiyatları da oldukça uygun.

7- Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti
56 bin hektarlık alana sahip UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alıyor bu kuş cenneti. Kuş cenneti olmasına rağmen kuş görmek pek bir zormuş duyumlarımıza göre. Eskiden özel araca giriş izni varken şuan sadece tur otobüsleriyle gezi sağlayabilirsiniz delta içerisinde. Bir de saati 5 TL'ye bisiklet kiralayıp gezebilme imkanı sunuluyor. 


8- Şahinkaya Kanyonu
Samsun merkeze yaklaşık 2 saatlik bir uzaklıkta kalan, Vezirköprü ilçesinde yer alıyor Şahinkaya Kanyonu. Yani buraya gelmeyi düşünüyorsanız -ki mutlaka görülmesi gereken bir yer- bir gününüzü yalnızca bu kanyona ayırmalısınız. Kanyonda ister tekne turu yapabilir, ister kanyon tepesine çıkabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için buraya tıklayın.

9- Tekkeköy Mağaraları
Arkeoloji kazı çalışmaları sırasında bulunan eski çağdan kalma kalıntılar ve sığınma yerleri (mağaralar) ortaya çıkmıştır. 2014 yılında ziyarete tamamen açılmıştır. Kazı çalışmalarında bulunan kalıntılarla birlikte tematik heykeller sergilenmektedir.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2 yorum

  1. İyi günler, nasılsın? Brezilyalıyım ve blogum için yeni takipçiler arıyorum. Ben de seni takip edebilirim.
    https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    Beni takip ederseniz bağlantıyı bloguma gönderebilirsiniz ve sizi takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Interesting post. Your blog is very cool :)!
    I am following you and invite you to me
    https://milentry-blog.blogspot.com

    YanıtlaSil