Osmanlı Harikası: Safranbolu, Karabük


İtiraf edelim, Karabük'ü her ne kadar ünlü yapan Safranbolu evleri olsa da bizi teşvik eden en çok Cam Teras Kanyonu oldu ve bir Pazar sabah erkenden yola koyulduk.


Yaklaşık dört saatlik bir yolculuğun ardından Safranbolu evlerine varıyoruz. Safranbolu, Osmanlı döneminden bu yana ihtişamını koruyan ender yerlerden biri. 1998 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmış ve koruma altındadır.



Safranbolu'yu biraz gezmemizin ardından hediyelik eşya satan dükkanlardan oluşmuş küçük bir pazara rastlıyoruz. Safranbolu'yu temsil eden birkaç bir şeyler alıyoruz. Bu arada pazarda gezerken denemeniz için lokum ve pişmaniye dağıtan esnaflara sıkça rastlayacaksınız.

  

Safranbolu'nun tarihini anımsatan, tarihi ürünleri gezip görebileceğiniz bir Kaymakam Gezi Evi mevcut. İlk katı gezmek ücretsiz lakin üst kata çıkıp daha detaylı gezmek isterseniz ödeme yapmanız gerekiyor. Bizim için giriş katı gezmek yeterliydi.

  

Kristal Cam Teras'ı görmek için rotamızı o yöne çeviriyoruz. Cam Teras tek kelimeyle mükemmel bir yer. Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri bizce. Aşağıda Tokatlı Kanyonu ile eşsiz bir manzaraya sahip. Giriş ücreti kişi başı 6 TL idi.


Cam terasta bolca fotoğraf çekilmemizin ardından Tokatlı Kanyonuna gidiyoruz. Kanyonun girişinde hemen karşısında İncekaya Su Kemeri mevcut. Kanyona giriş ücreti 3 TL idi.


Kanyonu dolaşmak biraz vaktinizi alıyor. Biz tamamını gezemedik bile. Ne halimiz kaldı ne de vaktimiz. Mencilis Mağarası'na uğramayı çok istedik ama artık hava kararmaya başlamadan yola koyulalım dedik. Eğer gittiğinizde vaktiniz olursa gezi listenize ekleyebilirsiniz.


Karabük, günübirlik bir gezi için biraz yorucu geçse de buna değecek bir yerdi kesinlikle. Siz bir gece konaklamayı tercih ederek de seyahat edebilirsiniz.



KARABÜK GEZİLECEK YERLER


  • Safranbolu Evleri
  • Kaymakamlar Gezi Evi
  • Kristal Cam Teras
  • İncekaya Su Kemeri
  • Tokatlı Kanyonu
  • Bulak (Mencilis) Mağarası

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1 yorum

  1. Çok güzel bir gezi olmuş. İnsanın sevdiği biriyle seyahati de daha güzel oluyor tabi :)

    Bu arada yeni keşfettim bloğunu takibe aldım seni de beklerim.

    birsenle.com

    YanıtlaSil