İtalya Roma Fiumicino Havaalanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir


İtalya'nın başkenti Roma şehrine gitmek için uçağınız Fiumicino Havaalanına varıyorsa size en iyi şekilde şehir merkezine nasıl gidebileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Ulaşım fiyatları 2020 yılı fiyatlarıdır. Gelin tüm seçeneklerle Fiumicino Havaalanından, Roma şehir merkezine ulaşım nasıl sağlanır bakalım.

Taksi ile Nasıl Gidilir?
Fiumicino Havaalanından Roma şehrine taksi ile gitme ücreti devlet tarafından sabitlenmiş durumda. Hangi taksiye binerseniz binin yalnızca 48€ ödeyeceksiniz. Yol yaklaşık 40-50 dakika sürüyor lakin eğer kalabalık değilseniz taksiyle gitmenizi pek tavsiye etmiyorum, ücreti bize çok fazla gelmişti.

Tren ile Nasıl Gidilir?
Her gün 6.23-23:23 arası sefer yapan Leonardo Express yolculuk süresi yaklaşık yarım saat sürüyor. Yoldan zaman kazanayım derseniz en iyi seçeneğiniz havalimanından kalkan bu tren. Kişi başı bilet ücreti ise 14€. Roma şehir merkezinde yer alan Roma Termini İstasyonu son varış noktası oluyor.


Otobüs ile Nasıl Gidilir?
Bizim için ve hatta belki de sizler için en makul olanı otobüs ile ulaşım. Havalimanının çıkışında Terminal 3'ü ya da otobüs tabelalarının bulunduğu çıkışa ilerleyin. Biz Terravision firması ile Roma şehir merkezine gelmeyi tercih ettik. Yol yaklaşık bir saat sürüyor. Tek yön bilet alırsanız 7€, gidiş-dönüş bilet alırsanız 5,90€ yani 11,80€ ödeyeceksiniz.

Diğer otobüs fiyatları da ortalama aynı tutarda. Belki birkaç cent farkı vardır o kadar. Terravision otobüsleri her gün 5:35-23:00 saatleri arasında çalışıyor. Ortalama her yarım saatte bir seferi bulunuyor. Biletleri isterseniz gişeden isterseniz otobüsteki muavinden satın alabiliyorsunuz. Ücret farkı yoktur. Sizi Roma şehir merkezinde yer alan Termini İstasyonuna kadar götürüyor.

İlginizi Çekebilir;

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum