Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi Arasındaki Farklar


1949 yılından beri faaliyette olan son yıllarda pek bir popüler hale gelen Doğu Ekspresi, satışa çıkar çıkmaz tükenen biletlere 2019 yılında Turistik Doğu Ekspresi adı altında ek sefer başlattı. Turistik Doğu Ekspresi, normal Doğu Ekspresi turundan daha uzun ve farklı işliyor...

Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi Arasındaki Farklar

  1. Doğu Ekspresi sefer süresi 25 saat sürerken, Turistik Doğu Ekspresi 31 saat sürüyor.
  2. Doğu Ekspresi 25 saat içinde geçtiği beş şehrin garında sadece 5 dakika kadar duruyor. Diğer durduğu istasyonlarda ise 1 dakikadan çok daha az bir süre bekliyor. Yani bu durumda trenden inmeye bile zor vakit buluyorsunuz. Turistik Doğu Ekspresinde ise, Ankara-Kars yönünde İliç (3 saat), Erzincan (2 saat 40 dakika) ve Erzurum (2 saat 40 dakika) olmak üzere üç kez gezebileceğiniz şekilde mola veriyor. Kars-Ankara yönünde Eriç (35 dakika), Divriği (2 saat 30 dakika) ve Bostankaya (3 saat) olmak üzere üç kez mola veriyor.
  3. Doğu Ekspresi, Ankara-Kars ve Kars-Ankara yönünde her gün sefer kalkıyor. Turistik Doğu Ekspresi ise Ankara-Kars yönünde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, Kars-Ankara yönünde Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri sefer kalkıyor.
  4. Doğu Ekspresinde sadece Pulman (otobüs tipi 2+1 koltuklu) ve Örtülü Kuşetli (Dört Kişilik Yataklı) vagonlar bulunuyor. Turistik Doğu Ekspresinde ise sadece çift kişilik yataklı vagonlar bulunuyor.
  5. Doğu Ekspresinde her vagonda iki adet tuvalet bulunuyor. Bu da iki tuvaleti 40 kişiyle paylaşmanız gerektiği anlamına geliyor. Turistik Doğu Ekspresinde ise her kompartmanın kendine ait tuvaleti bulunuyor. Bunun yanı sıra minibar ve masa da bulunuyor. Yani 31 saat boyunca her şey size ait.
  6.  Doğu Ekspresinde Pulman bilet alırsanız 58 TL, Örtülü Kuşetli bilet alırsanız kişi başı 77,5 TL. Turistik Doğu Ekspresinde ise çift kişilik bilette kişi başı 300 TL, tek başınıza bilet alırsanız 480 TL. İyi yanı, çift kişilik kompartmanı tek bilet alsanız bile sadece size kapatıyor olmaları. Yani yanınıza başkası gelmiyor.
Doğu Ekspresi ya da Turistik Doğu Ekspresi bileti nasıl alınacağını öğrenmek için buraya tıklayın.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum