Roma Gezilecek Yerler | İtalya


İtalya'nın başkenti olan Roma, tarihi açısından en zengin şehirlerden biri ve İtalya'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Biz her adımda tarihi iliklerimize kadar hissettik diyebiliriz. Çok keyif aldığımız bir seyahat oldu. Roma'da gezilecek yerleri sizler için derledik.

Roma Gezilecek Yerler
1- Kolezyum (Colosseo)
Dünyanın yeni yedi harikalarından biri olan MS 80 yılında tamamlanan arena, Roma'nın mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Aslında yapılış amacı gladyatör dövüşleri, hayvan avı, tiyatro ve tarihi savaşların gösterileri içinmiş. Halk bu gösterileri de çok seviyormuş. Tarihi yapı, kalıntılarını günümüze dek koruyarak gelmiş ve 2007 yılında dünyanın yedi harikalarından biri olarak seçilmiş. Kolezyum'a giriş ücreti 23,50€. 0-17 yaş arası çocuklar için 6,50€. Sıra beklemeden hızlı giriş için biletinizi internet üzerinden almanızı tavsiye ederim. Kolezyum, Roma Forumu ve Palatino Tepesi üçüne giriş için tek bilette indirimli satışı bulunuyor. Eğer bu yerlere de girmek isterseniz ayrı ayrı bilet almak yerine indirimli tek bilet alarak üç yeri de 37,80€'ya ziyaret edebilirsiniz. www.il-colosseo.it

2- Roma Forumu
Kolezyum'a yakın Roma Forumu, tarihi kalıntıların olduğu başka bir açık hava müzesidir. Roma Forumu giriş ücreti 12€.


3- Konstantin Takı
Kolezyum'un hemen yanında yer alan I. Konstantin'in Maxentius'a karşı 312 yılında kazandığı zafer adına dikilen üç kapılı zafer kemeridir. Çevresi demir çitle kapalıdır.

4- Palatino Tepesi
Kolezyum'un çıkışında ve yakınında bulunan Palatino Tepesi (Palatine Hill), güzel bir görsel şölen sunuyor bizlere. Eğer yalnızca buraya çıkmak isterseniz giriş ücreti 14€.

  

5- Aşk (Trevi) Çeşmesi (Fontana di Trevi)
Aşk Çeşmesi ya da Trevi Çeşmesi, Roma'nın görülmesi gereken bir başka yeri. Üzerinde mitolojik tanrıların yer aldığı çeşme Roma İmparatorluğu döneminin ilk imparatoru Agustus tarafından yapılmıştır. Birçok kez restore edilmiştir. Ayrıca Aşk Çeşmesi'ne atılan paralar belediye tarafından toplanıyormuş.


6- Panteon (Pantheon)
Panteon bir mitoloji ya da bir dine özgü tüm tanrıların birliği olarak geçiyor. Panteon'a giriş ücretsizdir. Ayrıca içerisinde küçük bir ibadethane yer alıyor.


7- Navona Meydanı (Piazza Navona)
Navona Meydanı, MS. 1. yüzyılda inşa edilmiş. Şehrin merkezinde yer alan bu meydan epey bir turist ağırlıyor. Meydanda şarkı söyleyenler, müzik çalanlar ya da birçok hediyelik eşya satan seyyar satıcılara denk gelebilirsiniz. Özetle epey renkli bir yer.


8- İspanyol Merdivenleri (Piazza di Spagna)
Roma'nın en çok ziyaret edilen bir başka yeri de İspanyol Merdivenleri. Tepesinde Trinità dei Monti kilisesi bulunan merdivenler 135 basamaktan oluşuyor. Tuhaf ama geçtiğimiz yıl merdivenlere oturma yasağı gelmiş. Yani ayaküstü fotoğraf çekilmek isterseniz sıkıntı yok lakin oturarak fotoğraf çekilmek biraz sorun yaratabilir. Sürekli polis gözetimi altında.


9- Villa Borghese
Normalde de bu kadar sakin oluyor mu bilinmez ama biz gittiğimizde epey sakindi. İçerisinde ziyaret edebileceğiniz bolca müze bulunuyor. Müzelere girmeseniz bile görmenizi tavsiye ederim. Bol yeşillikli epey büyük bir yerdi. Bizim burayı gezmemiz yaklaşık 2-3 saatimizi aldı. Giriş için belli noktalar var ama girişi ücretsiz.


10- Venedik Meydanı (Piazza Venezia)
Roma'nın bir diğer ünlü meydanı da Piazza Venezia. Ortasında devasa bir asker heykel bulunuyor. Roma'nın yedi tepesinden biri olan Capitoline Tepesi'nin bitişiğinde yer almaktadır.


11- Kutsal Melek Kalesi
Silindir biçiminde inşa edilmiş olan bu yapı, Roma İmparatoru Hadrianus tarafından kendi ve ailesi için anıt mezar olarak inşa ettirmiş. Tiber Nehri üzerinden kaleye geçerken köprüde yaptırılmış melek heykelleri bulunuyor. Kaleye girmek isterseniz de giriş ücreti 14€.


12- Vatikan
Vatikan, İtalya'nın Roma şehrinin sınırları içerisinde yer alan yüz ölçümü bakımından dünyanın en küçük ülkesi olarak geçiyor. Ülkede yaşayan sayısı 1.000 civarındadır. Yoğun turist merakı altında ziyarete açıktır. Girişi ücretsiz olmakla birlikte epey bir kontrolden geçiyorsunuz girerken. Ve uzun bir kuyruk beklemeniz gerekiyor. İçerisinde yer alan müzelere ise giriş ücretli. Ayrıca Vatikan'da gezebileceğiniz yerler; 
• Aziz Petrus Bazilikası & Meydanı
• Sistina Şapeli

İlginizi Çekebilir;

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum