Son Zamanların En Meşhuru: Pokut Yaylası, Rize


Son zamanların en meşhuru haline gelen, artık her yerde hem adını duyabileceğiniz hem de fotoğraflarını görebileceğiniz bir yer Pokut Yaylası. Peki Pokut Yaylası nerede? Yaylaya çıkmak için onlarca tur düzenleniyor. Pokut Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alıyor. Yayla yoluna girdikten sonra telefonların çekmediğini önemle hatırlatalım. Ayrıca Pokut Yaylası yolu hakkında bilgi vermek istiyorum. Yol aslında 12 km lakin taşlı-topraklı inanılmaz eziyetli bir yola sahip. Düşünün, 12 kmlik yolu yaklaşık iki saatte tamamlayabildik. Peki o zorlu yolu tamamladıktan sonra karşılaştığımız manzara değdi mi? Tartışılır...

Yaylaya çıkmak için yüksek bir araç ve iyi bir şoförlük şart. Yolun çoğu tek aracın geçebileceği  kadar dar bir şekilde ilerliyor. Karşıdan araç geldiğinde biraz tedirgin olmuyor değildik çünkü yolun diğer kısmı genellikle uçuruma bakıyor. :)

  

Pokut Yaylası'nda çok az otel-pansiyon bulunuyor. Son zamanlarda popüler hale gelmeye başladığından yeni otel, kahvaltılık, yeme-içme için yerler yapılıyor. Yani bir doğa harikasını daha ellerimizle mahvediyoruz diyebiliriz Pokut Yaylası için... Yaz aylarında otel ve pansiyon fiyatları yaklaşık ortalama 400 TL'den başlıyor... Pokut Yaylası'nda kahvaltı yapmayı düşünenler içinse kahvaltı fiyatları kişi başı 80 TL. Muhlama fiyatı ise 50 TL. Bizce yola çıkmadan yanınıza yiyecek-içecek alın, oturun yeşilliğe manzaranın tadını çıkararak piknik yapın. Bu arada yaylada ya da yayla yolunda herhangi bir büfe ya da market bulunmuyor.


Pokut Yaylası'nda yapılabilecek çok bir şey yok aslında bildiğimiz kadarıyla kamp yapılmaya izin verilmiyor. Hatta biz gittiğimizde kamp yapanları kaldırıyorlardı. Ama kamp fotoğrafı atan çok sayfa gördük. Bu yüzden kamp yapılabilir mi sorusuna Pokut Yaylası için net bir cevap vermek mümkün değil. Lakin 5 dakikalık yol mesafesiyle geride kalan Sal Yaylası'nda kamp yapabilirsiniz. Köyü gezip keşfetmek, bol bol fotoğraf çekmek en güzel aktivite olacak.

İtiraf etmemiz gerek, yaylanın hoş bir manzarası var. Bazen bir sis bulutu sarıyor etrafı hiçbir şey göremiyorsunuz sonra bir anda güneş çıkıyor ve enfes manzaranın tadına doyamıyorsunuz. O zahmetli yolu çektikten sonra manzara bir nebze de olsa bizi tatmin etti.



Pokut Yaylası'nın rakımı her makalede farklı yazıldığından net bir şey söylemek mümkün değildir ama rakımın 2000 metrenin üstünde olduğunu garanti edebiliriz. Yukarıdaki fotoğraf Pokut Yaylası dönüşü çekilmiştir. Adeta bulutların üzerine çıkmış gibiydik. Uçak deneyiminden çok farklı olduğunu söyleyebiliriz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum