Paris Gezilecek Yerler | Fransa


Bizim için Paris'i gezip keşfetmemiz için sadece bir gün olmasına rağmen yurtdışı seyahatlerimizde en keyif aldığım gezilerden biriydi Paris seyahati. Kötü yanı, müzelere ve Eyfel kulesine giriş için vaktimizin olmamasıydı. Hepsinde inanılmaz bir kuyruk vardı. İyi yanı, toplu taşıma kullanmadan Paris'i yürüyerek keşfetmenin tadını çıkardık.

Paris Gezilecek Yerler


1- Eyfel Kulesi
Şehrin sembolü haline gelen Eyfel kulesi, Paris'in görülmesi gereken yerler listesinin başında geliyor elbette. 1889 yılında Expo Paris Fuarının giriş kapısı olarak inşa edilmiş. Halk kuleyi pek sevmemiş olsa da turistler tarafından ilgi görmüş. Sonrasında kulenin yüksek olmasını fayda bilip iletişim aracı olarak kullanılmaya başlanmış. Günümüzde ise ziyarete açık turist akınına uğramakta. Eyfel Kulesi'ne çıkmak (tüm merdivenleri tırmanmak isterseniz) 10€. Asansörle çıkmak isterseniz de 26,90€.


2- Louvre Müzesi
Dünyanın en önemli sanat müzelerinin başında yer alıyor Louvre Müzesi. İçerisinde en bilinenlerden biri olan Leonardo daVinci'nin Mona Lisa tablosu da yer almakta. Bunun yanı sıra birçok tarihi sanat eserleri, tablolar, heykeller bu müzede sergilenmektedir. İnternetten bilet almadıysanız ve müzeye girmek istiyorsanız çok uzun bir sıra beklemeniz gerektiğini hatırlatalım. Müzeye giriş ücreti 17€.


3- Zafer Takı
Şanzelize Caddesi üzerinde Paris'in önemli 12 ana caddesini birbirine bağlayan noktada yer almakta Zafer Takı. Napolyon'un, galip geldiği savaştan Fransız askerlerine "evimize zafer takılarının altından geçerek gireceğiz," sözüne karşın Napolyon tarafından yaptırılmıştır. Paris'in görülmesi gereken bir başka tarihi yapısıdır. Zafer Takı'ya çıkmak isterseniz 13€.


4- Şanzelize Caddesi
Paris'in hatta belki de dünyanın en popüler caddesi Şanzelize Caddesi ya da diğer bir adıyla Şanzelize Bulvarı. Üzerinde dünyaca ünlü markaların sıra sıra dizildiği dükkanları yer almakta. Evet, evet, fiyatları cebinizi ısıtacak cinsten. :) Yalnızca cadde boyu yürümeyi de tercih edebilirsiniz.


5- Notre Dame Katedrali
Sen Nehri kıyısında bulunan Fransa'nın gotik mimari yapısına sahip Notre Dame Katedrali, geçtiğimiz yıl çıkan yangından dolayı ziyaretçiye kapalı olsa da Paris'in kesinlikle görülmesi gereken yerlerden bir diğeri.

6- Concorde Meydanı
Concorde Meydanı, Şanzelize Caddesi'nin başında yer alan bir meydandır. Fransa'nın en büyük ikinci meydanı olan Concorde üzerinde Luksor Dikilitaşı bulunuyor.


7- Sen Nehri
Eğer Paris'i yürüyerek keşfedecekseniz Sen Nehri sürekli rotanızda olacaktır. Çünkü Paris'in görülmesi gereken yerlerinin birçoğu Sen Nehri kıyısında yer alıyor. Ayrıca nehirde şehir tekne turları yapılmakta. Sen Nehri 2020 yılı tekne turu fiyatları yetişkinler için 14€, çocuklar için 6€, 4 yaş altındaki çocuklar içinse ücretsiz. Tekne turu yaklaşık 1 saat sürüyor.


8- Lüksemburg Bahçesi
Lüksemburg Sarayı önünde yer alan çeşitli çiçeklerle donatılmış kocaman bir bahçedir. Bahçeye giriş ücretsiz. Bahçe üzerinde çeşitli heykeller, göl ve Medici Çeşmesi bulunuyor.

9- Disneyland Paris
Şehir merkezine biraz uzak kaldığı için Disneyland'e gitmek için ayrı bir gün ayırmanız gerekiyor. Bilet fiyatları kişi başı ortalama 58€'dan başlıyor. Seçeceğiniz tarih ve diğer bilet seçenekleri için fiyatlar değişiyor. Ayrıntılı bilgi ve bilet satın almak için ziyaret edebilirsiniz: disneylandparis.com

İlginizi Çekebilir;

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum