Fransa Paris Orly Havaalanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir


Bir Paris gezisi planlıyor ve rotanız Orly Havaalanında başlayacaksa, size elimden geldiğince en açık ve detaylı şekilde Paris Orly Havaalanından Eyfel Kulesi'ne (şehir merkezine) nasıl ulaşacağını anlatacağım. Ben bu seyahati gerçekleştirmeden önce o kadar çok detaylı makaleler okudum ki Paris'in metro istasyonunu neredeyse ezberler hale geldim. Ve Paris seyahati boyunca hiç kaybolmadan ulaşım sağladık. 

Bu yazılarımı harfi harfine not edin ya da çıktı alın benden söylemesi. Emin olun çok işinize yarayacak. Biz sadece kişi başı 10,20€'ya Paris şehir merkezine nasıl gittik detaylı bir şekilde anlatmadan önce telefonunuza çevrimdışı çalışabilen 'Paris Metro' uygulamasını mutlaka indirmenizi öneririm. Biz merkeze ulaşım esnasında bir kez otobüs bir kez de metro kullandık. Eğer taksiyle gitmeyecekseniz en kolay ulaşımın bu olduğunu belirteyim. Şimdi detaylara geçelim.

görsel: parisaeroport.fr

Paris Orly Havalimanında 4 terminal bulunuyor. İstanbul'daki uçuşların çoğu yolcularını genelde 2. terminalde indiriyor ama yoğunluk nedeniyle farklı terminale inmiş olabilirsiniz. 4. terminal  yürüme mesafesinde diğerlerinden biraz daha uzak bu yüzden havaalanında OrlyVal adında küçük çaplı ücretsiz yolcu taşıma metrosu bulunuyor. 1-2-3. terminallerden birinde indiyseniz OrlyVal'i kullanarak 4. terminale gidin. 47d kapısından çıkıp 5 numaralı perona yürüyün. 


Burada 8,30€'ya OrlyBus'e (otobüse) bineceksiniz. Durağın hemen önünde bilet satılıyor. Diğer terminallerden de binebilirsiniz ama bildiğim kadarıyla orada bilet satışı yapılmıyor. Yol trafik durumuna göre 20 ila 30 dakika arası sürüyor. OrlyBus'ün son durağı olan Denfert Rochereau'da ineceksiniz. Zaten sizi metro istasyonunun önünde indiriyor. Bu arada otobüste ücretsiz Wifi bulunuyor. 



Buradan hemen Line 6 (6 Numaralı Metro) hattını takip edin. Buradaki gişe ya da otomatlardan bilet satın alacaksınız. Kişi başı 1,90€. Charles de Gaulle - Etoile'e giden bir metroya bineceksiniz. Metro içinde duraklar yazılı onları takip etmeyi unutmayın. 13 dakika kadar sonra Bir-Hakeim durağında ineceksiniz. Zaten metrodan daha inmeden Eyfel Kulesi'nin şahane manzarasına şahit olacaksınız. Burada metrodan çıktıktan sonra yürüyerek yaklaşık bir 10 dakikalık yolun sonunda Eyfel Kulesi'ne ulaşım sağlayacaksınız.

Başta söylemiştim ama tekrar not etmekte fayda var. İnternet olmadan da çalışabilen Paris Metro uygulamasını mutlaka indirin. Metro ağının bir haritası mevcut ve gitmek istediğiniz durakları yazınca size rota çıkaran şahane bir uygulama. Paris'te bizim çok işimize yaramıştı.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum