Haftasonu Kaçamağı: Ağva, Şile, İstanbul


Ağva seyahatimiz evlilik yıl dönümümüz vasıtasıyla gerçekleşti. Gün boyu bize ait olsun diye bir gece otelde konaklamayı tercih ettik. Şansa bakın ki Pazar günü ara ara yağmurlu geçti. Hava güneşli olsaydı eminim çok daha eğlenceli olurdu ama bizim için yine de harika bir hafta sonu oldu.



Otelimiz Ağva'nın merkezinde yer alıyordu. Kahvaltı yapar yapmaz yola koyulduk ve ilk rotamız Yeşilçay nehri oldu. Daha çok limanın olduğu bölgeyi turladık diyebiliriz. Hemen ardından Ağva Feneri ve Ağva Plajı'nı dolaştık. Zaten bu üçü birbirlerine çok yakın mesafede kalıyorlar.




Göksu Nehri, kenarlarında otel ve restoranları ile şahane görsel manzara sunan, tekne turu ve deniz bisikleti ile nehri boyluca dolaşmanıza olanak sağlayan bir sürü güzel etkinliklere sahip. Bir otelin verdiği hizmetle, nehri karşıdan karşıya teleferikle geçtik. Yarım saati 30 TL'ye deniz bisikleti kiraladık. Nehrin tadını vara vara çıkarttık.



Saklıgöl pazar günü olması vasıtasıyla epeyce kalabalıktı. Mart ayında böyleyse yazın nasıldır kim bilir. :) Saklıgöl'ü görebilmeniz için biraz merdiven çıkmanız gerekiyor. Gölü güzelleştirmek için elinden geleni yapmışlar. Yanında restoran, gölde ördeklerle harika bir sunum sergiliyor.


Gölün hemen yanında sanıyorum 3-4 saat sürebilecek bir yürüyüş parkuru mevcut. Bizim o kadar vaktimiz olmadığından gezemedik. Yolumuz düşer de bir daha gidersek yürüyüş parkurunu mutlaka deneyeceğiz.


Ağva'ya gidenler genelde Polonezköy'e de uğruyorlar. Daha çok mesire alanı olsa da yeşillikle kaplı doğası var. Biz hava şartlarından dolayı oraya gidemedik. Ağva ve Polonezköy arabayla bir buçuk saat civarı sürüyor. Ağva gezilecek yerler listesine Polonezköy'ü de ekledim. Vaktiniz varsa uğramalısınız.



Şile'nin sembolü haline gelen Şile Kalesi'ni ve Şile Feneri'ni ziyaret ettik. Şile Kalesi, Bizanslılar tarafından Ocaklı Adası üzerine yapılmış bir kaledir.

 

Şile Feneri ise 150 yılı aşkın bir süre önce inşa edilmiş, ülkemizin aktif en büyük deniz feneridir. Dünyada ise aktif en büyük ikinci deniz feneri olarak geçmekte. İçeriye girebiliyor lakin yukarıya çıkma izni verilmiyor. Etrafı dolaşılabilecek güzel bir alan mevcut. Manzarasıysa mükemmel.


Özetle, Ağva, Türkiye'de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Eğer Şile civarı bir yerde yaşıyorsanız günübirlik bir seyahat mutlaka yeterli gelecektir.

AĞVA ve ŞİLE GEZİLECEK YERLER
• Yeşilçay Nehri
• Ağva Feneri
• Ağva Plajı
• Göksu Nehri
• Polonezköy
• Saklıgöl
• Şile Kalesi
• Şile Feneri

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum