Amazon Kadınlarının Diyarı: Samsun

by - Aralık 20, 2018


Karadeniz'in en güzel sahillerinden birine sahip Samsun'a iner inmez ilk durağımız Batı Park oluyor. O kadar büyük ve bakımlı ki hayran kalmadan edemiyoruz. Batı Parkı boylu boyunca gezmemizin ardından teleferikle Amisos Tepesi'ne çıkıyoruz.



Teleferik ücreti gidiş-dönüş dahil kişi başı 3 TL idi. Şaşılası bir fiyatla teleferik yolculuğumuza çıkıyoruz. Lakin birkaç dakikaya yolculuk sona eriyor. Eski adı Baruthane Tepesi olan Amisos Tepesi'ne varıyoruz. Burada bir restoran ve küçük bir hediyelik eşya satan dükkan var. Restoran belediyeye ait olduğu için fiyatlar oldukça makul.


Tepeyi gezebileceğiniz güzel bir yürüyüş alanı mevcut. Ayrıca Batı Parkı ve Karadeniz'i boylu boyunca görebileceğiniz seyir alanları var. Gezi yolunun sonunda da bizi Tümülüs Mezarları karşılıyor.


Bizim Samsun seyahatlerinde Kuş Cennetini görme fırsatımız olmadı ne yazık ki. Ama söylenenlere göre pek de kuş kalmamış. Ama Samsun'da kuşlar şehrin sembolü haline gelmiş. Özellikle yol boyunca ve sahil kısımlarda kuş tabelalarına rast geleceksiniz. 


Sevgi Gölü etrafında kafe bulunan, çardaklarla çevrili hoş bir yer. Gidip görmeden dönmeyin!


Samsun'da Ne Yenir?
Samsun'un en meşhuru Samsun pidesi. Ya da daha iddialı bir diğer adıyla Bafra pidesi. Gerçekten öylesini hiçbir yerde yemedik. İsteğinize göre çıtır-gevrek ya da daha yumuşak yaptırabiliyorsunuz. Çıtırı tavsiye ederiz, biz yemeye doyamadık!

Bafra dondurması mutlaka yemeniz gereken bir dondurma. Lezzetini daha önce hiçbir yerde tatmadığınıza eminiz. Çünkü böylesini biz bile hiçbir yerde yemedik. Samsun'a kadar gitmişken Bafra dondurması yemeden dönmeniz büyük kayıp olur. Biz yalnızca bu dondurma için Samsun'a tekrar gitmeyi düşünmüyor değiliz... 


Atakum sahilinde fayton turu yapabilir, sahilin tadını çıkarabilirsiniz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum