Bilinmezde Kaybolmak: Sisli Vadi, Kartepe, Kocaeli


Yaşınız ne olursa olsun, kar gördünüz mü çocuk oluveriyorsunuz. Kışın vazgeçilmez kar aktiviteleri yapabilecekleriniz arasında özellikle Marmara civarında oturuyorsanız günübirlik gidebileceğiniz yerler sınırlıdır: Uludağ ya da Kartepe. Şahsen biz Kartepe'yi Uludağ'dan daha çok sevdik... Kartepe, Kocaeli ilinin sınırları içerisinde yer alıyor. Günübirlik seyahat için oldukça makul.

  

Uludağ, Kartepe'ye nazaran daha kalabalık oluyor lakin Uludağ'da yapabilecekleriniz sınırsızken Kartepe'de pek öyle değil. Misal teleferik, karlı ortamların vazgeçilmezidir ama Kartepe'de bulunmuyor ne yazık ki. Gerçi duyumlarımıza göre Kocaeli belediyesi tarafından projesi başlatılmıştı. Muhtemelen önümüzdeki yıla kadar tamamlanmış bile olabilir... Kartepe'de birçok vadi bulunuyor ve kışın epey kalabalık olduğunu söylememize gerek yoktur sanırım. Özellikle haftasonları. Gitmek istediğiniz yeri önceden araştırabilirsiniz. Biz Sisli Vadi'ye gitmeyi tercih ettik.


Kızak kiralamak Sisli Vadi'de kişi başı 30 TL. Ne kadar eğlenceli olduğunu anlatmamıza gerek yok sanırım. :) Eğer kalabalık gidecekseniz her kişi için ayrı kızak kiralamayın bizce. Çünkü tırmanma aşaması biraz meşakkatli. Sürekli sürekli tırmanıp kaymak bir yerden sonra yorucu bir hal alıyor. Biz biraz kalabalık gitmiştik. Her birimiz için kızak kiralamadık mesela. Bir taraf dinlenip anları ölümsüzleştirirken diğer taraf kızakla eğlencenin dibine vuruyordu.

  

Zipline kişi başı 15 TL. Vadiye kadar çıkmışken yapmadan dönmeyin bizce. Sisin içinde kaybolmanın zevki paha biçilemez. Vadi adını tam anlamıyla yaşattı diyebiliriz. Biz gittiğimiz sırada hava epey açıktı sonra birden sis çöktü. Aslında Zipline'ı açık havada yapmak istemiştik. Hatta sis çökünce üzüldük bile. Ama sisli havada yapmak çok daha zevkli oldu. Bilinmeze doğru akıp gitmişiz gibi...

Sisli Vadi'nin fotoğrafçıları da var! Gitmişken profesyonel makinelerle fotoğraf çektirip çıkarttırın bizce! Ölümsüz anlarınızda yer edinsin. Biz, bize çekin fotoğraflara bayıldık! Çok güzel anlar yakalamış. Aşağıdaki fotoğraf da onlardan biri. :)


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum