Muğla Fethiye Gezilecek Yerler


Muğla'nın sınırları içerisinde yer alan Fethiye, gezilecek yerleri açısından zengin bir başka ilçesidir. Bizim en keyif aldığımız seyahatlerden biriydi Fethiye. Doğal oluşumlarla meydana gelen pek çok güzelliği bulunuyor. Ve her biri sizi adeta büyülüyor...


Fethiye Gezilecek Yerler


1- Ölüdeniz
Fethiye denilince akla gelen ilk şey Ölüdeniz ve plajı oluyor tabii ki. Muhteşem bir maviliğe ve manzaraya sahip. Plaja iner inmez resmen hayran kaldık. Ölüdeniz'de yapılacak pek çok güzel şey var. Denizin tadını çıkarmanın dışında yamaç paraşütü veya tekne turu da muhteşem olabilir. Özel tekne turu biraz pahalı olabilir ama sizi hem Mavi Mağara'ya hem de vadiye kadar götürecek.


2- Kelebekler Vadisi
Kelebekler Vadisi'ne ulaşım için daha ekonomik bir tekne var. Vadiye belirli saat aralıklarla servis mevcut. Gidiş dönüş dahil kişi başı 30 TL'ye vadiye varabilirsiniz. Kelebekler Vadisi'nde plajda takılabilir ya da vadiyi boyluca gezebilirsiniz. Kelebekler Vadisi giriş ücreti 6 TL. Kelebekler Vadisi tekne saatleri 2020 yılına göre aşağıdaki gibi.
Ölüdeniz Kalkış Saatleri 11:00 – 14:00 – 18:00
Kelebekler Vadisi Kalkış Saatleri: 9:30 - 13:00 - 17:00 


3- Kayaköy (Rum Evleri)
Şuanda tam olarak hayalet şehre bürünmüş olan Kayaköy'ün yaklaşık beş bin yıllık bir tarihi bulunuyor. 1920'li yıllara kadar hala insan yaşıyormuş sonrasında tamamen terk edilmiş. O dönemde 25 binden fazla insan yaşıyormuş. Şuan müze olarak ziyaretçiye açık. Kayaköy'e giriş ücreti 7 TL. MüzeKart sahibiyseniz giriş ücretsiz.


Kayaköy'de fotoğraf çekebileceğiniz pek çok güzel yerler mevcut. Köyü tam anlamıyla gezmeden dönmeyin deriz!

4- Babadağ
Fethiye'den kalkan servislerle yamaç paraşütü yapmak için tercih edebileceğiniz bir yer. Özel araçla gidilebilir lakin keskin virajlı yollarda epey dikkatli olunması gerekli. Kamp için pek uygun değil diye duyduk. Rakımı 1969 metreymiş. Fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla muhteşem bir manzaraya sahip. Yamaç paraşütü ücreti 350-450 arası değişiyor. Paraşütte video çekmek isterseniz de ekstra ücret alınıyor.


5- Saklıkent Kanyonu
Fethiye'de görülmesi gereken yerlerden biri de kesinlikle Saklıkent Kanyonu. Kanyonda yürüyüş parkuru mevcut lakin çok uzun bir yürüyüş yolu yok. Girişte başınıza düşebilecek taşlardan dolayı kasket veriliyor. Saklıkent giriş ücreti 2020 yılı için 6 TL. Öğrenci 3 TL.


6- Tlos Antik Kenti
Antik kent seven biriyseniz mutlaka görmeniz gereken bir yer Tlos Antik Kenti. Biz ne gezmeye doyabildik ne de fotoğraf çekmeye. Tarihi kalıntılar resmen ruhunuza işliyor. Tlos Antik Kentine giriş ücreti 2020 yılı için 8 TL. MüzeKartınız varsa giriş ücretsiz.

7- Gizlikent Şelalesi
Biz Fethiye gezimizi Mart ayında yaptığımız için sanırım, Gizlikent Şelalesi'ne gittiğimizde kimse yoktu. Şelaleyi görebilmek için epey bir merdiven inmeniz gerekiyor. Şelaleye indiğimizde etraf çok bakımsız ve pisti. Umarım yaz sezonunda bakım ve temizlik yapılıyordur. Aslında biz insanlar doğaya zarar vermeyi, çöp atmayı kessek zaten bakıma ihtiyaç olmayacak ama insan müsveddesi doğanın en büyük düşmanı ne yazık ki...

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum