Yürüyerek Keşfedelim: Floransa, İtalya


Floransa, İtalya sınırları içerisinde yer alan, gezip görülecek pek çok tarihi yapıya sahip olan bir başka şehri. Bizim kaldığımız otele 3 saat uzaklıktaydı. 2 günlük de olsa bu kısa seyahati en iyi şekilde değerlendirmek istedik. Görebildiğimiz kadar yer görmek için yola koyulduk.

  


Küçük ama bir o kadar da kalabalık bir şehir karşılıyor bizi. En sevdiğimiz yanı ise hemen hemen her yerine yürüyerek ulaşabilmemiz oluyor. Böylelikle Floransa'yı talan ediyoruz. Her sokağı birbirinden renkli Floransa'da ressamlar, şarkıcılar hatta dansçılara rastlamak pek mümkün. Bir çoğu kendisine hayran bırakacak kadar yetenekli.


İlk durağımız şehrin sembolü haline gelen Duomo Meydanı'ndaki Floransa Katedrali oluyor. O kadar muazzam bir mimari yapıya sahip ki gözümüzü üzerinden alamıyoruz. Katedrale giriş biletini internet üzerinden alabiliyorsunuz. Web sitesinde hangi saatler açık olduğu ve aldığınız biletin nerelerde geçerli olduğu detaylı bir şekilde yazılı. Bilet kişi başı 20€ civarındaydı. Kalabalık dolayısıyla biz katedrale girmedik ama belli bir kısmına kadar girişin ücretsiz olduğuna dair bir yazı okumuştum.


Floransa deyince akla gelen ikinci sembolik yapı: Arno Nehri üzerinde bulunan Ponte Vecchio yani Eski Köprü! Köprü boyunca sizi hem yine kalabalık bir turist karşılayacak hem de hediyelik süs eşyaları satan küçük, şirin dükkanlar.


Bu köprünün bir sırrı var. Palazzo Pitti (Pitti Sarayı) ve Palazzo Vecchio (Vecchio Sarayı)'nın bağlantı noktası. Sarayın birinde çalışma odaları bulunurken diğerinde yatak odaları bulunuyor. İki sarayın da sahibi olan Francesco I de’ Medici dükü bir saraydan diğerine geçerken halkın arasına karışmak istemediğinden bu köprüyü yaptırıyor. Mimar Giorgio Vasari'ye yaptırdığı koridor da Vasari Koridoru adıyla bu şekilde ünlü oluyor... Koridor'un birçok gizli girişi/çıkış noktası bulunuyor. Ne yazık ki halka açık değil lakin kalabalık turlarda nadiren de olsa ziyaretçilere açılıyor.


Yine yürüyerek vardığımız farklı bir nokta da Floransa'nın en önemli kiliselerinden bir diğeri oluyor: Santa Croce Bazilikası. Bu kilisenin bu kadar ziyaret edilmesinin bir başka nedeni de kilisede 300'e yakın ünlü İtalyan gömülü olduğu söyleniyor.

  

Gezimizin son durağı Signoria Meydanı oluyor. Medici ailesine ait, Vasari Koridoru'nun bağlantıda olduğu  Palazzo Vecchio (Vecchio Sarayı)'na giriş ücretsiz. Dışarısı turist kaynıyor olsa da içerisi epey sakindi biz girdiğimizde. Hemen yanında da heykellerin bulunduğu açık hava müzesi mevcut.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum