Mucizeler Meydanı: Pisa, İtalya


Floransa'ya bir buçuk saat uzaklıkta olan eğimli kulesiyle meşhur Pisa'yı görmek için yola çıkıyoruz. Bir güne olabildiğince yer görmek istediğimizden Pisa'yı aman aman dolaşma imkanımız olmuyor ne yazık ki. Bu yüzden Pisa'nın en çok ziyaret edilen bölgesine Piazza del Miracoli (Mucizeler Meydanı)'na giriş yapıyoruz ve Pisa'nın en ünlü üç yapısı aynı yerde karşılıyor bizi; Pisa Kulesi, Pisa Katedrali ve Pisa Vaftizhanesi.




Bu alana giriş ücretsiz. Lakin Pisa Kulesi'ne girmek isterseniz 18 € ödemeniz gerekiyor. Eğer çok kalabalıksa önceden rezervasyon bile istenebiliyor.

  

56 metre uzunluğundaki kule, 8 kat ve 294 basamaktan oluşuyor. Kuleye sadece belli sayıda kişinin girmesine izin veriliyor. (Yanlış hatırlamıyorsam kişi sayısı 30'du.) Bu yüzden kalabalık bir ana denk geldiyseniz epey bir sıra beklemeniz gerekebilir.

  

Pisa Kulesi neden yamuk?

1173 yılında inşa edilen Pisa Kulesi, toprağın yumuşak/çamur olması gerekçesiyle her yüz yılda bir yaklaşık 7 cm eğilmektedir. Her yıl düzenli olarak kulenin sağlamlaştırılması için çalışmalar yapılsa da kulenin yaklaşık üç yüz yıl sonra tamamen yıkılacağı ön görülmektedir.


Pisa Ketadrali, bu bölgenin en eski yapısıdır. Yanına bulunan Pisa Kulesi, aslında bu katedralin çan kulesidir.

  

Pisa Vaftizhanesi, katedrale bağlı üçüncü yapıdır. Vazfitzhane, Pisa'nın yumuşak zemini nedeniyle kule kadar olmasa da hafif eğilmiştir. Ayrıca vaftizhanede zaman zaman korolar düzenlenmektedir. Kapıların kapatılarak yapıldığı bu ses gösterileri kilometre öteden bile duyduğu söyleniyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum