Isparta Gezilecek Yerler


Normalde arabayla seyahat etmek bizim için bir dezavantaj. Çalıştığımız için seyahatin yolculuk süresini uzatmak pek işimize gelmiyor. Bizim için uçakla seyahat, zaman açısından daha avantajlı oluyor ama bu kez uçakla değil de arabayla yolculuk etmek istedik. Arabayla seyahatin en güzel kısımlarından biri de istediğiniz zaman istediğiniz yerde durabilmenin keyfini ayrı yaşadık.

Isparta Gezilecek Yerler



1- Eğirdir Gölü
Isparta'ya varınca ilk durağımız Eğirdir gölü oluyor. Gölün meşhur yerlerinden biri olan Ada'ya gidiyoruz. Buraya arabayla gidilebiliyor, ada denmesinin nedeni gidiş yolunun her iki yanının göle kıyısı olması. Kuş bakışıyla mükemmel bir görüntüye sahip. Gerçekten ufak bir ada gibi duruyor. Eğirdir'e girdiğinizde Ada tabelalarını takip edebilirsiniz.


2- Eğirdir Kalesi
Eğirdir Kalesi'ne bir hevesle çıkıyoruz lakin kaleden çok eser kalmadığını görünce biraz hayal kırıklığına uğruyoruz. Duvarları dökülüp harabeye dönüvermiş. Ama öğreniyoruz ki kalenin M.Ö yapıldığı tahmin ediliyor. Asırlardır kendini çok bile iyi koruyabilmiş diyebiliriz sanırım. Kaleye giriş ücretsiz. 


3- Kovada Gölü Milli Parkı
Hem kamp, hem doğa yürüyüşü hem de piknik için ideal bir yer Kovada Gölü Milli Parkı. Zengin bir bitki örtüsüne sahip bu gölün deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 900 metreymiş. Ayrıca Eğirdir'den başlayıp Kovada Gölüne kadar uzanan bir bisiklet parkuru mevcutmuş.

4- Yazılı Kanyon Milli Parkı
Isparta'nın Sütçüler ilçesinde yer alan Yazılı Kanyon'un güzel bir hikayesi var. Kanyonda büyükçe bir kaya üzerine antik yunan şairi Epiktetos'un "Hür İnsan Üzerine Bir Şiir"i yazılı. Kanyona 'Yazılı Kanyon' denmesinin nedeni buymuş... Kanyona araçla belli bir noktaya kadar gidebiliyorsunuz. Geriye kalan kısmı yürümeniz gerek. Araçla giriş ücreti 14 TL, yaya halinde gelenler için giriş ücreti 5 TL.


5- Kuyucak Köyü (Lavanta Diyarı)
Lavanta sezonu genelde 25 Haziran - 25 Temmuz arası oluyor. Eğer seyahatinizi bu tarihler arasına denk getirdiyseniz mutlaka lavanta diyarını gezin derim. 25 Temmuz sonrası hasat dönemi başladığı için bu tarihten sonrasında gidecek olursanız lavantaları göremeyebilirsiniz. Lavanta sezonu ve köy hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum