Lavanta Kokulu Köy: Kuyucak Köyü, Keçiborlu, Isparta


Isparta her ne kadar güller şehri olarak anılsa da son zamanların en çok ziyaret sebebi Kuyucak Köyü'nde yer alan lavanta tarlaları oluyor. Geçen yıldan beri merak edip görmek için sabırsızlandığımız yere doğru yola koyuluyoruz.

Keçiborlu ilçesine bağlı olan Kuyucak Köyü'ne giriş yapar yapmaz büyüsüne kapılıyoruz. Lavanta Kokulu Köy diye boşuna demiyorlarmış. Köye girer girmez bir lavanta kokusu sarıyor bizi. Ta ki köyden çıkana kadar her yer muazzam bir şekilde lavanta kokuyor. Doğası, havası o kadar huzur vericiydi ki saatler geçirmişiz farkına varmadan.




Lavanta Sezonu Ne Zaman? Ya da Lavanta Köyüne Ne Zaman Gitmeli?
En iyi lavanta sezonu 25 Haziran - 25 Temmuz arası oluyor. Sonrasında hasat başlıyor. Yılın bu zamanlarında tatil planınızı ayarlamanız gerek yoksa hasat zamanına denk gelebilirsiniz. Biz ne fotoğraf çekimine doyabiliyoruz ne de köyü gezmeye... Bir buket lavanta ve lavantalı taç fotoğraflarımızı süslüyor da süslüyor. Köylü üreticilerin hepsi de çok samimiler gelen ziyaretçilere. Lavanta çiçeği haricinde birçok lavanta ürünleri de satıyorlar. Biz birkaç set aldık bile. :D Not almadan geçmeyelim, lavanta tarlaları fotoğraflarda göründüğü kadar mor değil. Kimisi bir hevesle gidip hayal kırıklığına uğradığı oluyormuş. Çoğu görsellerin renk tonlamalarıyla oynanmış oluyor. Bu yüzden o kadar mor görünüyor. Aslında lila-gri karışımı bir renkleri var. Doğal haliyle koyu renk yakalamak isteyenler için de gün doğumu ya da gün batımında fotoğraf çekmeleri öneriliyor. Biz de fotoğraflarla biraz oynadık tabii. :)



Lavanta köyünü geride bırakırken kendimiz için hazırladığımız üç günlük gezi rotasını aşağıya (arabayla ulaşım süreleri ile birlikte) not olarak bırakıyoruz. Çıkış saatlerine tam olarak uyamadığımız için biraz aksamalar oldu haliyle. Biz yine de planladığımız gibi yazdık.

3 GÜNLÜK GEZİ ROTASI (ISPARTA-BURDUR-DENİZLİ)

1. GÜN
Yola çıkış. (7.00) Eğirdir Gölü’ne varış. (Marmara bölgesi civarı için ortalama saat) (13.30) Eğirdir Kalesi ve Ada gezilecek. Hemen ardından yola çıkış. (14.30) Kovada Gölü Milli Parkı’na varış. (15.00) Yola çıkış. (16.30) Yazılı Kanyon’a varış. (17.10) Isparta’da Otele doğru yola çıkış. (18.30) Isparta gezilecek yerler için tıkla.

 2. GÜN
Kahvaltı. (8.30) Yola çıkış. (9.30) Kuyucak Köyü’ne varış. (10.30) Salda Gölü’ne doğru yola çıkış. (12.00) Göle varış. (13.35) Gölde biraz vakit geçirilecek. Yola çıkış. (15.00) Denizli Laodikea’ya varış. (16.20) Otele gidiş. (17.30)

 3. GÜN
Kahvaltı. (8.30) Yola çıkış. (9.30) Hierapolis’e varış. (10.00) Hierapolis ve Pamukkale Travertenleri gezilecek. Geri dönüş yoluna çıkış. (15.00)

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2 yorum