Kendi Küçük Marifeti Büyük: Maşukiye, Kocaeli

by - Aralık 29, 2019


Maşukiye, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinin sınırları içerisinde yer alan bir mahallesi aslında. Bu küçük mahallede yapılacak pek çok güzel şey var. Yazının devamında kalınacak yerler hakkında ve yeme içme rehberinden bahsedeceğim. Eğer ikametiniz yakın bir yerdeyse Maşukiye için günübirlik bir gezi çok rahat yeterli olacaktır aslında. Yok eğer kış gezisi olarak planlıyorsanız önce Maşukiye, ardından Kartepe'ye gitmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde ufak bir haftasonu kaçamağı yapabilirsiniz bizce. Kartepe gezi rehberini yazının en sonuna ekleyeceğim.

Maşukiye yaz kış demeden ziyaret edilebilecek güzel yerlerden biri. Doğa ile iç içe olduğu için hoşunuza gideceğinize eminiz. Yalnız epey bir ziyaretçisi olduğundan yılın çoğu zamanı kalabalık olma ihtimali yüksek. Eğer insan kalabalığı daha az olsun derseniz hafta içi gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Maşukiye'de Yapılabilecek Aktiviteler
  • Zipline. (Yazımızdaki ilk fotoğraf.) Bizim en keyif aldığımız eğlence türü zipline. Gittiğimiz yerde varsa mutlaka deniyoruz. Maşukiye'de de zipline yapan pek çok yer mevcut. Mutlaka deneyin deriz.
  • ATV Turları. Maşukiye'de pek bir meşhur ATV turları. Yalnız saatlik ücreti 2017 yılında 100 lira civarındaydı. Şimdi ne olmuştur bilemiyorum. Bütçe konusunda sıkıntı yok diyorsanız mahalleyi ATV ile keşfetmek güzel bir fikir olabilir.
  • Trekking. Doğa yürüyüşünü kim sevmez? Hele ki Maşukiye gibi doğa ile iç içe bir yere gittiyseniz mutlaka yapmalısınız. Bir yeri yürüyerek keşfetmek gibisi yok!
Maşukiye'de Nerede Kalınır?
Maşukiye'de birçok bungalov evler bulunuyor. Kalmak için en güzel tercih bize göre. Bunun yanı sıra birçok şirin butik oteller, apart ve pansiyonlar mevcut.

Maşukiye Gezilecek Yerler

  • Maşukiye Merkez
  • Aygır Deresi
  • Kirazlı Yaylası
  • Kuzu Yaylası
  • Sapanca Gölü
  • Kartepe
Maşukiye'de Ne Yenir?
Maşukiye'nin ziyaretçisi çok olduğundan restoranı da çok haliyle. En sık rastlayacağınız şeylerden biri Alabalık restoranları. Eğer balık sevmiyorum derseniz bunun yanı sıra farklı restoranlar ve yine aynı restoran içerisinde farklı yemek çeşitleri sunan birçok restoran bulunuyor. Kebap, köfte, tavuk, et gibi birçok farklı çeşitte yemekler de mevcut.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum