Hafta Sonu İçin İdeal: Yuvacık Barajı, Kocaeli


Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde Yuvacık beldesinde Kirazdere Çayı üzerine içme suyu olarak kullanılmak amacıyla yapılmış bir baraj Yuvacık Barajı. Bir diğer adıyla Kirazdere Barajı olarak da geçmekte. Son dönemlerde yine salıncaklar sayesinde ün salmış durumda. Doğa içinde hem kahvaltı yapabileceğiniz hem de manzaranın tadını çıkarabileceğiniz günübirlik gezi ya da hafta sonunuzu değerlendirebilirsiniz Yuvacık'ta.

    

Yuvacık'ta Nerede Kalınır?

  • Eraslan Tatil Köyü en ideal yerlerden biri. Yuvacık Barajı manzarasına sahip kocaman bir tatil köyü. İlla ki kalmanız gerekmiyor burada. Girip kahvaltı yapabilir ya da yalnızca çay bile içebilirsiniz. Bu tatil köyünde resim çekilebilecek pek çok güzel yerler yapılmış. Biz burayı çok sevmiştik. Yukarıdaki fotoğrafların hepsi Eraslan'da çekildi. Tesisin içerisinde salıncak da bulunuyor.
  • Karaaslan Kamping burada Yuvacık Barajını göremezsiniz belki ama bol oksijenli ve aktiviteli mekanlardan bir diğeri. Kirazdere Çayı kenarında yer alıyor.
  • Marangozz Bahçe Cafe Instagram'da en sık görebileceğiniz bir mekan. Hele ki konu Yuvacık Barajı olunca. Doğruyu söylemek gerekirse Yuvacık Barajı için yola koyulduğumuzda bizim de ilk durağımız burası olacaktı lakin baraja karşı iyi bir manzaraya sahip olsa da kafe hakkında çok iyi yorumlar okuduğumu söyleyemeyeceğim.  Burası sadece kafe olduğundan konaklama imkanı henüz yok. Biz gitmedik ama belki siz bir şans vermek istersiniz.

Yuvacık'ta yapabileceğiniz pek çok aktivite de mevcut. Bisiklet sürebilir, ATV turlarına katılabilir, trekking (doğa yürüyüşü) yapabilir, paintball oynayabilir, zipline yapabilir ya da yalnızca piknik keyfi yapabilirsiniz. Bir de şöyle güzel hamak kurdunuz mu tadından yenmez... :)

Yuvacık'ta Gezilecek Yerler
  • Aytepe
  • Beşkayalar Tabiat Parkı
  • Menekşe Yaylası
Yuvacık Barajı'na Nasıl Gidilir?
Başiskele merkezinde bulunan ana yoldan özel araç ile Yuvacık Barajına ulaşım yaklaşık 15 dakikadır. Yuvacık minibüsleriyle de yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından baraja ulaşım mümkündür.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum