Hobbit Evleri ve Dahası: Ormanya, Kocaeli


Kocaeli'nin Kartepe ilçesinin sınırları içerisinde yer alan ziyarete açık muhteşem bir yer Ormanya. İster piknik yapabilir, bisiklet kullanabilir, yürüyüş yapabilir ve aklınıza daha ne geliyorsa burada yapabilirsiniz. Ormanya'ya giriş ücretsiz. Kocaeli Belediyesine ait bu tesisin içerisinde neler var, ziyaret ettiğinizde sizleri neler bekliyor olacak yazının devamında birlikte bakalım.


Ormanya çok büyük bir yer. Daha girişinde karavan ya da çadır kampı yapabileceğiniz bir alan mevcut. Bizim Ormanya'yı dolaşmamız yaklaşık 2 saatimizi almasına rağmen tamamını gezemedik bile. Yaşam parkına girer girmez sizi bir Ormanya gezi haritası karşılıyor. (Hemen yukarıda.) Buradan kendinize bir rota belirleyerek tüm alanı gezebilirsiniz. Biz mesire alanına girmedik.

İlk durağımız Hayvanat Bahçesi oluyor. Bu alan daha çok çocukların ilgisini çekmek için yapılmış ama çok vahşi olmayan çoğunlukla da kuş türlerinin bulunduğu birçok hayvan burada mevcut.


Hayvanat Bahçesinden hemen sonra Vahşi Yaşam alanı var. Burada da pek çok güzel hayvanlar bulunuyor. Ama bunların alanı biraz daha büyük ve haliyle vahşi oldukları için çok yakından görmek imkanımız yok maalesef.

Ormanya tesisinin içerisinde yine belediyeye ait ufak bir kafe bulunuyor. Fiyatları genel olarak uygundu. Yiyecek içecek ihtiyacınızı buradan karşılayabilirsiniz. Yiyecek olarak da daha çok aperatif şeyler bulunuyor. Tost, patates kızartması, köfte gibi.

  

En çok ilgi çeken yerlerden biri de Ormanya'nın içerisinde yer alan Hobbit Köyü ya da bir diğer adıyla Hobbit Evleri. Ormanya gezinizde mutlaka görmeden dönmeyin derim çok şirin bir yer. Hobbit Evleri dışında yine pek çok şirin küçük evler mevcut.


Ormanya'nın resmi internet sitesinde Pazartesi günleri kapalı olduğunu bildirmişler lakin Google'da haftanın yedi günü sabah kış saati ile 09:00-17:00 arası açık görünmekte. Siz plan yapacak olursanız ne olur ne olmaz diye Pazartesi gününe yapmayın derim. Bu arada açılış saatleri hep aynı ama ilkbaharda 18:00'da, yazın 20:00'da, sonbaharda 19:00'da ve kışın 17:00'da olmak üzere dönemlik gün uzunluğu farkıyla kapanış saatleri değişiyor, bilginizle. 


6-18 yaş arası çocuklara ayrıca ücretsiz at biniş eğitimi veriyorlarmış! Ayrıca tesisin içerisinde haritada görmeyeceğiniz ama keşfederken karşınıza çıkacak küçük küçük birçok göl, Kuş Gözlem Alanı, Aromatik Bitki Yolu gibi güzel yerlerden geçeceksiniz. Ormanya bizim için çok güzel bir deneyimdi. Sizler için de güzel bir hafta sonu değerlendirmesiyle günübirlik bir gezi planı yapabilirsiniz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum