Bir Küçük Balıkçı Kasabası: Volendam, Hollanda

by - Ağustos 05, 2019


Volendam, Hollanda'nın küçük şirin bir balıkçı kasabası. Seyahatlerim arasında en çok sevdiğim yerlerden biri oldu burası. O kadar şirin bir yerdi ki gezmeye doyamadık. Turistik bir kasaba olarak geçmesine rağmen öyle aşırı bir kalabalık yoktu. Ama otel için zor yer bulduğumuzu söyleyebilirim.

Amsterdam'dan kalkan 316 numaralı kırmızı otobüsle Volendam'a ulaşım sağlayabilirsiniz. Yol yaklaşık 25-30 dakika sürüyor. Güzel haber, alacağınız 10€'luk bilet ile Hollanda'nın diğer kasabaları olan Edam ve Marken'e ücretsiz seyahat edebiliyorsunuz.


Durak, Volendam'ın biraz aşağısında kaldığı için sahil kısmına ulaşmak için biraz yürümeniz gerek. Zaten yürümekten daha keyifli bir keşif mi olurmuş. *-* Çiçeklerle, çeşitli heykel ve biblolarla süslenmiş şirin evleri görmek o kadar güzeldi ki yolun sonuna gelmek istemedik. Kasaba öyle aman aman büyük bir yer olmadığı için yürüyerek ya da kiraladığınız bisikletle güzel bir keşif yapabilirsiniz.

   

Volendam'ın sahil kısmında sıra sıra dizilmiş bir sürü kafe, Hollanda'nın yöresel kostümleriyle fotoğraf çektirebileceğiniz dükkanlar ve hediyelik eşyalar satan dükkanlar dolu. Yapılacak pek çok güzel şey var...

Volendam'da Ne Yenir?
Hollanda'nın peyniri ünlü olduğundan burada da sık rastlayacağınız şeylerden biri de peynir dükkanları. Bunun dışında burası balıkçı kasabası olarak geçmesinin bir nedeni var elbette. Deniz ürünleri çok satılıyor. En popüleri de Kibbeling (kızarmış balık etleri). Biz eşimle deniz ürünleri çok sevmediğimiz için almadık. Siz bir şans verebilirsiniz, açıkçası lezzetli görünüyordu. Yok eğer daha sıradan bir şeyler yemek istiyorum derseniz pizza dükkanları da mevcut.

   

Volendam'dan Marken'a Geçiş
Yine sahil kısmından Marken adasını görebiliyorsunuz ve buradan teknelerle adaya geçiş sağlayabiliyorsunuz. Gidiş dönüş dahil kişi başı ücret 2020 yılı için 13,5€. Çocuklar için 6,75€. 3 yaş altında çocuklar için ise ücretsiz geçiş sağlayabilirsiniz. Biletlerinizi önceden indirimli şekilde rezerve etmek isterseniz: www.markenexpress.nl

Hollanda seyahatinizde zamanınız varsa bir gününüzü, hatta hızlı bir keşifle yarım gününüzü Volendam'a ayırmanızı öneririm. Gezilip görülmesi gereken yerlerden biriydi bize göre. Siz de bizim gibi özellikle kalabalıktan uzak, sessiz sakin yerler keşfetmeye bayılıyorsanız kesinlikle öneririz!

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum