Bataklıktan Doğan Bir Başkent: Brüksel, Belçika

by - Ağustos 02, 2019


Belçika'nın başkenti olan Brüksel, bataklığın kuruması ya da kurutulması sonucu ortaya çıkan şehirdir. Adını da buradan almaktadır. Brüksel, gezilecek pek çok zengin tarihi yapılara sahiptir. Ülkede Fransızca ve Felemenkçe ağırlıklı olmak üzere Almanca da dahil üç resmi dil mevcuttur.


Brüksel Gezilecek Yerler
1- Atomium
Artık Brüksel'in sembolü haline gelen Atomium 1958 yılında fuar için inşa edilmiş. Demirin kristal yapısının 165 milyar büyütülmüş halinden esinlenerek tasarlanmış. Ziyaretçiye açık bir çeşit müze olarak kullanımdadır. Sabah 10 akşam 6'ya kadar açık. Dilerseniz biletinizi önceden www.atomium.be adresinden önceden ayırtabilirsiniz. Yetişkin tam bilet fiyatı 15€'dur.

 

2- Manneken Pis (İşeyen Çocuk Heykeli)
Turistler tarafından oldukça yoğun bir ilgi alıyor bu heykel. Brüksel'in ayrıca en önemli sembollerinden bir diğeridir. 1600'lü yıllarda yapılmış. 61 cm boyundaki küçük heykel, Brüksel'in meşhur meydanından yürüyerek 10 dakika kadar uzaklıktadır. Bronz heykel pek çok kez çalınmış, yerine yenisi yapılmıştır.

 

3- Grand Place ( Grand Palas)
Grand Palas, Brüksel'in mutlaka görülmesi gereken yerlerin en başında yer alan meydandır. Adeta turist akınına uğruyor. Tasarımlarına hayran kalacağınız şekilde birçok idari bina, kent müzesi, belediye binası ve Breadhouse'u içinde yer alıyor. Şuanda UNESCO tarafından Dünya Mirası listesinde yer alıyor ve iki yılda bir çiçek festivaline konuk oluyor.

4- Mini Avrupa
Avrupa ülkelerinde, şehirlerin sembolü haline gelen yapıları bir arada görmek güzel olurdu elbette. Biz müzeye gittiğimizde çoktan kapanmıştı. Çalışma saatleri 10:00-18:00 arasıymış. Müzeye giriş ücreti 15,80€ ama Atomium ve Mini Avrupa kombo bilet alırsanız 25€ ödersiniz. İki müze de birbirine çok yakın.


5- Aziz Michael ve Aziz Gudula Katedrali
Şehrin en önemli yapılarından biri olan Aziz Michael ve Aziz Gudula Katedrali, Victor Hugo tarafından gotik mimarisiyle en önemli yapılardan biri olarak gösterilmiş. İlk olarak şapel olarak tasarlandığı düşünülmekte daha sonrasında kiliseye çevrilmiş. Kiliseye giriş ücretsiz. Brüksel'e kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerden biri de bu katedral bize göre.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum