Festivaller Şehri: Gent, Belçika

by - Ağustos 01, 2019


Gent, Belçika'nın tarihi yapılarıyla ünlü masalsı bir başka şehri. Gent ayrıca festivalleriyle de çok ünlü. Her yıl Temmuz ayında yaklaşık 10 gün süren bir müzik festivali oluyor. Bizimki tesadüfi bir tarih oldu aslında. :) Şehrin belli bir bölümünde farklı yerlerde çeşitli sanatçılarla günlerce süren her biri bambaşka temalı konserler veriliyor. Bir sokağa girdiğinizde belki sizi doksanlara/seksenlere götüren türde müzikler duyabilirsiniz. Ya da sokakta şarkı söyleyenlere rastlayabilirsiniz. Daha önce hiçbir şehri bu kadar renkli ve cıvıl cıvıl görmemiştik. Gent'e resmen aşık olduk...


Şehir hakkında detaylı bilgiye geçmeden önce, her yıl düzenlenen bu festivale belki siz de katılmak istersiniz diye 2020 yılında 10 gün sürecek olan müzik festivalinin tarihini yazmak istedik. Önümüzdeki yıl 17-26 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Konserlerin en güzel yanı biletsiz girebilmekti. Daha detaylı bilgi için şurayı ziyaret edebilirsiniz: www.visit.gent.be


Gent Gezilecek Yerler
Biz Gent'e adım atar atmaz büyülendik aslında. Tarihi yapılarını hala o kadar güzel koruyorlar ki geçmişe adım atmış gibi hissettik. Gent, ya da orijinal adıyla Ghent, Belçika'nın mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri bizce. Ghent'in gezilecek yerleri birbirlerine çok yakın olduğundan çok fazla yorulmadan şehir turunu bitirmiş olacaksınız.


1- Gravensteen (Kontlar) Kalesi, tarihte cezaevi, adliye, fabrika olarak kullanılmış. Şuanda müze olarak ziyarete açık. 
2- Saint Bavo Katedrali, 10. yyda yapılmış bu yapı şuanda Gent'in sembolü haline gelmiş durumda.
3- Gent Çan Kulesi, 14.yyda yapılmış hem çan kulesi hem de gözetleme kulesi olarak kullanılmış. Pek çok kez tadilat görmüş. Kulenin tepesinde ejderha sembolü yer alıyor.
4- St. Nicholas Katedrali, mimarisi daha çok gotik bir yapıya sahip kilise.


5- Graslei ve Korenmarkt, hemen yan yana kaldıkları için bu ikiliyi ayırmadan yazalım istedik. Nehrin hemen karşı tarafında kalıyor. Bu yolda ayrıca 6- St. Michael's Köprüsü'nden geçeceğiniz için manzaranın tadını daha iyi çıkarabileceksiniz. Yukarıdaki fotoğraftaki gibi bir görüntü lakin biz festival zamanı gittiğimiz için epeyce bir kalabalık.
7- Kasteel van Ooidonk, vaktiniz varsa mutlaka görün. Biz gidemediğimiz için üzgünüz lakin resimlerde gördüğümüz kadarıyla şahane bir yer. Etrafı suyla çevrili bir kalesi var.

Bisiklet kullanımı konusunda Belçika dünyada ilk 10'da yer alıyor. Özellikle nehrin kenarlarına park edilmiş bisikletlere pek çok kez rastlayacaksınız. Bizce gitmişken kısa bir nehir gezisi de yapın. Çok hoş manzaralar vardı.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum