Amsterdam Gezilecek Yerler | Hollanda

by - Ağustos 05, 2019


Yıllık turist ağırlama oranı 20 milyonu bulan, kanalları ve bisikletleriyle meşhur Amsterdam'ın gezilecek yerlerini sizler için derledik. Amsterdam'da gezi dolu dolu iki günlük bir seyahat bir hayli yeterli olacaktır. Yazının sonunda şehir hakkında daha detaylı bilgi ve gezi rehberinin linkini bıraktık.

Amsterdam Gezilecek Yerler

   

1- Dam Meydanı
Amsterdam'ın gezilecek yerler listesinin başında yer alıyor Dam Meydanı. Trenden yaklaşık 750 metre uzaklıkta yürüyüş mesafesinde kalıyor. Çeşitli aktivite ve eğlencelerin düzenlendiği bu meydan turistler tarafından epey ilgi görmekte. Ayrıca 1€ verip fotoğraf çektirebileceğiniz değişik kostümlü ya da yüzü-gözü boyanmış pek çok kişiye rastgelebilirsiniz. Meydanın aşırı kalabalık olduğunu da not etmeden geçmeyelim.

2- Devlet Müzesi (Rijksmuseum)
Yukarıdaki sağdaki fotoğrafta arka planda kalan yapı. Her gün 09:00-17:00 arası açık. Bu müzede tarihi parçalar sergileniyor. Müzeye giriş ücreti yetişkin bireyler için 20€, 18 yaşını doldurmamış çocuklar ise ücretsiz girebiliyor.


3- Madame Tussaud
Dam Meydanı'nda yer alan, dünyaca ünlü sanatçıların bal mumu heykellerinin sergilendiği müze. Giriş ücreti kişi başı 19,5€.

4- Van Gogh Müzesi
Hollandalı ressam olan Vincent Van Gogh'un değerli eserlerinin sergilendiği bir başka müzedir. Van Gogh müzesine giriş ücreti 19€. Ayrıca Hollanda'da Van Gogh'un eserlerine süs eşyalarına basılmış hediyelik satan yerlerde de pek çok kez denk geleceksiniz. Tuzluklardan tutun bardaklardan çıkın...


5- NEMO Bilim Müzesi
Amsterdam'ın merkezinde yer alan bir başka müze. Nemo Teknoloji ve Bilim Müzesi adı altında, gemi görünümüyle turistlerin ilgisini çekiyor. Müzeye giriş ücreti 15€. Amsterdam şehir kartınız (I Amsterdam City Card) varsa giriş ücretsiz. Ayrıca teras katını ücretsiz gezebiliyorsunuz.

6- Anne Frank'in Evi
Aslında Yahudi olan Anne Frank ve ailesinin Almanya'daki nazi işgalinden kaçıp Amsterdam'da sığındıkları ev. Daha sonrasında yakalanıp toplanma kampına götürülmüşlerdir. Bu evde günlüğünün bulunup 'Anne Frank'in Hatıra Defteri' isimli kitaba dönüştürülmesiyle meşhur olmuştur. Ev şuanda müze görevi görmekte. Müzeye girmek için biraz kuyruk beklemeniz gerekiyor. Giriş ücreti 10,50€. Yaz aylarında 09:00-22:00 saatleri arasında, kışın 09:00-19:00'a kadar açıktır.


7- Aziz Nicholas Bazilikası
Amsterdam'ın merkezinde yer alan bir başka yapı Aziz Nicholas Kilisesi. Buram buram tarih kokan bu katolik kiliseye giriş ücretsiz.

8- Kanallar
Amsterdam'da 165 kanal ve bunlar üzerinde tam 1281 köprü bulunuyor. Amsterdam'ı yürüyerek keşfetmenin en güzel yanlarından biri bu olacak! Kanal turuna da mutlaka katılın deriz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2 yorum

  1. Yeni yıl sizler için sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir yıl olsun; Yeni yılınız kutlu olsun Büşra Hanım, Sevgilerle.:)

    YanıtlaSil