Brugge Gezilecek Yerler | Belçika

by - Ağustos 04, 2019


Orta çağdan kalma gotik yapılarıyla ünlü Brugge'un gezilecek görülecek o kadar çok yeri var ki en az 2-3 günlük bir şehir gezisini buraya ayırmalısınız aslında. Bizim zamanımız çok kısıtlıydı. Sadece bir günde yapılabilecek şeylerin sınırlarını zorladık. Çoğu yeri gezdik gördük lakin tadına doyamadık. En merak ettiğim müzelerden ikisi olan Çikolata Müzesi ve Patates Kızartması Müzesine ne yazık ki giremedik. Belki bir daha gitme şansımız olursa, bir daha ki sefere diyelim. Aşağıya tüm detaylarıyla gezilecek yerler listenizi oluşturmanız için notlar bırakıyoruz. Şimdiden keyifli gezmeler!


Brugge Gezilecek Yerler


1- Markt (Grote Markt)
Yukarıdaki fotoğraftaki yer Grote Markt. Türkçesi Büyük Pazar olarak çevrilebilir. Yiyecek/içecek restoranları ve kafelerle dolu meydana bağlı olan bu yer Brugge'un görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Ayrıca bu meydandan şehir turu arabaları ve faytonlar kalkıyor. Sanırım her saat başı vardı.


2- Brugge Çan Kulesi
Meydanda yer alan bir başka yapı da bu çan kulesi. Orta çağ döneminde inşa edilmiş. Çan Kulesini ziyaret etmek isterseniz kuleye giriş ücreti yetişkinler için 12€, çocuklar için 10€. Saat 10:00-18:00 arası açık. Ve içeriye belirli sayıda ziyaretçi alınıyor. Yani epey sıra beklemeniz gerekebilir. İçeride asansör olmadığından 366 merdiveni çıkmanız gerektiğini de hatırlatalım.

Günümüze kadar pek çok kez restore edilmiş olan bu yapı daha önceleri belediye arşivlerini ve diğer önemli belgeleri barındırıyormuş. Ayrıca yangın gibi tehlikeli olaylar için gözlem kulesi olarak da kullanılmış.

Bu arada çan kulesinin hemen altında da Salvador Dali'nin eserlerinin bulunduğu bir müze mevcut.


3- Quay of the Rosary (Rozenhoedkaai)
Brugge'u arattığınızda denk geleceğiniz fotoğrafların başında bu rıhtım yer alıyor. Gotik binaları süsleyen nehirle hem fotoğraf çekebileceğiniz hem de önünde oturup manzarayı seyredebileceğiniz görsel bir şölen adeta. Brugge'da görebileceğiniz en güzel manzaralardan biri burası. Kullanıcı yorumlarında sık rastladığım cümle "kartpostal gibi"ydi. Gerçekten de kartpostal gibi görünüyor! Mutlaka listenize eklemelisiniz.

  

4- Bizim Leydi Kilisesi (The Church of Our Lady)
Yüksekliği 122,5 metre olan kiliseyi inşa etmek iki yüz yıldan fazla sürmüş. Tuğla yapımı kilise şehirdeki en yüksek kilise olurken dünyada ikinci en uzun kilisedir. Kilisenin içerisinde Michelangelo'nun "Madonna ve Çocuk" heykeli bulunuyor. Kiliseye giriş ücreti 6€.

  

5- Choco-Story (Çikolata Müzesi)
Benim en merak ettiğim ama girmeye fırsatımız olmayan müzeydi Çikolata Müzesi. İçeride çikolatadan çeşitli heykeller yapılıyor. Çikolatanın başkenti olan Belçika'dan hediyelik çikolata almak için güzel bir fikir olabilir. Giriş ücreti 10€.

6- Burg Meydanı
Şehrin ana meydanlarından biri olan Burg Meydanı, görselliği açısından Grote Markt'ın epey gerisinde kalıyor bizce. Ayrıca bu meydanda Brugge Belediye Binası da yer alıyor.


7- St. Janshospitaal (Aziz John Hastanesi)
Tarihin en eski ve hala ayakta durabilen en eski hastanelerinden birine ev sahipliği yapıyor St. Janshospitaal. 12. yyda inşa edilen bir orta çağ hastanesiydi. Kanal turu ya da şehir turu minibüslerine binecek olursanız farklı açılarını mutlaka görebileceğiniz bir yer. Ayrıca müze olarak hizmet vermekte ve giriş ücreti 12€.

   

8- Gruuthusemuseum
Louse de Gruuthuse'un evi olan şuan Gruuthusemuseum adı altında uygulamalı sanatlar müzesi, giriş ücreti 12€ olan ziyaretçiye açık bir başka müzedir. (Soldaki fotoğraf.)

9- Frietmuseum (Patates Kızartması Müzesi)
(Yukarıdaki sağdaki fotoğraf.) Zamanımız olmadığından giremediğimiz bir diğer müze de Patates Kızartması Müzesiydi. Belçika'nın Brugge şehrinde yer alan bu müze, tamamen patates kızartması üzerine adanmış bir müze olup kendini bu isimde ilk ve tek müze olarak nitelendiriyor. Giriş ücreti 7€.


10- Torture Museum (İşkence Müzesi)
Tarihte birçok işkence temalarını bir arada görmek mümkün. İşkence Müzesi'ni biz tüylerimiz ürpererek dolaştık. İşkence aletlerine bakarken adaleti, iyiyi, kötüyü, en önemlisi vicdanı düşünmeden edemedik. Mutlaka gezip görün dediğimiz bir yer değil lakin listenize eklemek isteyebileceğinizi düşündük. Müzeye giriş ücreti yetişkin bireyler için 8€.

Brugge gezilecek yerleri açısından çok zengin bir şehir. Başta da dediğim gibi. En az 2-3 günlük bir tatil planlaması gerekiyor. Brugge şehri gezi rehberi için buraya tıklayabilirsiniz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1 yorum

  1. Bilgi için teşekkürler :) biz de önümüzdeki ay gitmeyi planlıyoruz listeniz işimize yarayacak :)

    YanıtlaSil