Orta Çağdan Bir Cennet: Brugge, Belçika

by - Ağustos 03, 2019


Brugge, Belçika'nın görülmesi gereken şehirlerin en başında yer almalı bizce. Orta çağdan kalma ilgi çekici mimari yapılarıyla ve kanallarıyla turistlerin ilgi odağı. Şahsen bizim de Belçika gezimizde en keyif aldığımız şehir Brugge'du. Başta çikolata olmak üzere yiyecek/içecekleriyle pek bir meşhur.  Şehre gelen yıllık turist sayısı yaklaşık 4 milyonmuş. Halkın çoğunluğu da Flemenkçe konuşmakta.


Brugge gittiyseniz muhakkak yapmanız gerekenlerden biri kanal turu kesinlikle. Biz Brugge vardığımızda saat epey geçti. Tabi gün Temmuz ayında yaklaşık 9'da battığı için bizim için pek geç bir saat değildi. :) Turlar sabah 10'da başlıyor ve en son tekne 17.30'da kalkıyor ve yaklaşık 30-40 dakika kadar sürüyor. 17.30'dan sonrasında yolcu alımı yapılmıyor. Tur ücreti kişi başı 8€.


Brugge'un en meşhur ve ayrıca şehrin kalbi olan Markt Meydanı! Brugge'da gezilecek yerlerin başında yer alan bu meydan, kafe ve yiyecek/içecek restoranlarıyla dolu... Ayrıca bu meydandan şehri fayton turu ya da açık hava minibüsleri (City Tour) ile turlayabileceğiniz arabalar kalkmakta. Biz im vaktimiz az olduğundan şehri turlamak için City Tour'a binmeyi tercih ettik.


City Tour, şehri size yaklaşık bir saatlik bir turla tanıtıyor. Kötü yanı, araçtan inip fotoğraf çekilme gibi bir şansınız yok. İyi yanı, minibüslerin üstü açık, fotoğraf çekebilirsiniz lakin biraz hızlı olmanız gerek. Şehrin pek çok yerini gösterip detaylarını dinleyebileceğiniz Türkçe dil destekli anlatım mevcut. Brugge City Tour kişi başı 20€. Bizim vaktimiz kısıtlı olduğundan City Tour'u tercih ettik. Açıkçası yürüyüp şehri keşfetmek çok daha güzel olurdu. Sizin imkanınız varsa şehri gezintiye çıkın derim. City Tour ikinci bir plana kalsın.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum