Venedik Gezilecek Yerler | İtalya


İtalya denilince akla gelen en meşhur yerlerden biri de kazıklar üzerine inşa edilmiş olan Venedik şehri. Zira buraya gidip de hayran kalmamak elde değil. Gerek tarihi, gerek gezilecek pek çok güzel yer ve mekanlarıyla tam bir rüyalar şehri. Venedik'in büyük bir bölümü araç trafiğine kapalı olduğundan yürüyüp keşfedebileceğiniz bir yer ve eğer giderseniz doya doya gezip yaşamanız için en az üç gün ayırın derim.

Venedik'te Gezilecek Yerler

Fotoğraf: italyguides.it

1- Rialto Köprüsü
Venedik'in en önemli ve en popüler tarihi yapılarından biridir. Çoğunlukla aşırı kalabalık olsa da mutlaka görün derim. Üç kez yıkılmış ve yeniden inşa edilmiş olan bu köprü San Marco ve San Polo bölgelerini birbirine bağlamaktadır ve Venedik'in sembolü haline gelmiştir. Ayrıca Büyük Kanal üzerinde inşa edilen ilk köprüdür.


2- San Marco Meydanı
San Marco Bazilikası ve Aziz Mark'ın Çan Kulesi'nin bulunduğu Venedik'in en meşhur meydanı burası. Önünde kafeler bulunuyor. Bazilika, şimdiki adıyla Fatih Camii olarak bilinen eserden esinlenerek inşa edilmiştir. Bazilikanın bazı noktalarını görmek ücretsizdir diğer yerler için birkaç euro ödemeniz gerekir. Hemen yanında bulunan çan kulesi ise giriş ücreti 8€'dur. Tepesine çıkıp şehir manzarasına konuk olabilirsiniz.


3- Ahlar Köprüsü
İçerisinde küçük pencereler bulunan bu köprü, döneminde mahkumları sorgu odasına götürürken kullanılırmış. Beyaz kireç taşından yapılmıştır ve etrafı çevrilidir. Ama siz bunu başka bir köprüden geçerken görebilirsiniz.


4- San Giorgio Maggiore Kilisesi
Yukarıdaki fotoğrafta arkada görünen yer. San Giorgio Maggiore adasında yer alıyor bu kilise. San Marco meydanının hemen karşısında kalan bu adaya tekneyle ulaşabilirsiniz. Adada ziyaret edebileceğiniz tiyatrolar bulunuyor. Ayrıca restoranlar da mevcut.

Fotoğraf: isoladiburano.it

5- Burano Adası & Murano Adası
Venedik'ten 45 dakika kadar uzaklıkta kalıyor bu ada. Tamamını yaklaşık iki saatte gezip görüp talan edebilirsiniz. Rengarenk boyanmış evler adeta bir renk cümbüşü gibi görünüyor. Venedik'e göre insan kalabalığı biraz daha sakin. Ayrıca Murano adasını da görebileceğiniz turlar düzenleniyor. Dört saat kadar süren bu tur kişi başı 20€. Bu adalar için ayrıca bir gün ayırmanızı öneririm.

6- Accademia Köprüsü
Büyük kanal üzerinde bulunan dört köprüden biridir. 1400'lü yıllarda inşa edilmesi önerilmiş lakin dört yüz yıl sonra yapılmıştır.


7- Santa Maria della Salute Bazilikası
(Fotoğrafta arkada görünen yeşil kubbeli kilise.) Venedik'te ilk karşılaştığınız şeylerden biri olacak bu bazilika. Büyük kanal üzerinde yer alıyor. Bir diğer adı da Sağlık Kilisesi'dir. Veba salgını zamanında inşa edilen bir kilisenin ardından vebanın yavaşladığı görülünce hemen ardından bu kilise yapılmıştır.

Ayrıca Venedik'in tarihi, nasıl inşa edildiği, karnavallar hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayın.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1 yorum

  1. So nice the view! love all the pictures..
    would you mind to put google translate so that i can understand your post more?
    follow here #19

    YanıtlaSil