Yalova Gezilecek Yerler


Küçük bir cennet gibi Yalova. En azından Yalovalı herkes Yalova'yı böyle tarif eder. Çoğunlukla sessiz sakin yer olduğundan çok sevilir. İstanbul ve Bursa'ya çok yakın olduğundan hafta sonu seyahati ya da günübirlik bir gezi için de idealdir. Yalova seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerleri derledik.

Yalova'da Gezilecek Yerler

1- Termal Kaplıcaları
Şifalı sularıyla, hamamlarıyla ünlü yeşil bir cennet adeta. (Üstteki fotoğraf.) Hem özel araçla hem de toplu taşımayla ulaşımı rahat merkeze 20-30 dakika uzaklıkta kalıyor. Yalova'da mutlaka görülmesi gereken Termal kaplıcaları hakkında daha detaylı bilgi ve kaplıcalarda mutlaka görmeniz gerekenler için buraya tıklayabilirsiniz.


2- Yürüyen Köşk
Hiç yürüyen bir köşk gördünüz mü? Yalova'ya geliyorsanız burayı mutlaka görmelisiniz. Çınar ağacının kesilmesini önlemek amacıyla Atatürk'ün emriyle köşk 4 metre kadar yana kaydırılıyor. Adını da buradan alıyor. Köşke ulaşım, giriş ücreti ve etkileyici hikayesinin tüm detaylarını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.


3- Cumhuriyet Meydanı & Kent Müzesi
Yalova'nın meşhur meydanı Cumhuriyet Meydanı. Yalova'da yürümeye nereden başlarsanız başlayın ayaklarınız bir şekilde buraya varıyor. Meydanda yer alan Kent Müzesini de mutlaka ziyaret edin derim. Hafta sonu hariç her gün 10:00-17:00 arası ziyarete açık.

4- Yalova Sahili
Bir Yalova'lı olarak, Marmara bölgesindeki tüm sahillere taş çıkarır Yalova sahili. :) Özellikle gün batımı o kadar muhteşem oluyor ki. Sahil kısmında yer alan kafelerden birine oturup Yalova'da yapılacaklar listenize şunu kesin ekleyin derim: sahilden gün batımını izlemek. Uzun bir yürüyüşle sahilin tadını da doyasıya çıkarın...


5- Karaca Arboretum (Ağaç Müzesi)
Hayrettin Karaca'ya ait olan ağaç müzesi Yalova'nın az bilinen bir yeri olsa da mutlaka görülmesi gereken yerlerinden. Dünyanın dört bir yanından getirilmiş, Türkiye'de ender bulunan ağaçları burada görebilirsiniz. Ağaç ve bitkilerin hikayelerini rehber eşliğinde dinleyebilirsiniz. Karaca Arboretum müzesi giriş ücreti, ulaşım hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.


6- Büyük Dipsiz Göl
Aslında Teşvikiye Beldesinde iki Dipsiz Göl var. Biri küçük biri büyük. Büyük Dipsiz Göl'e ulaşım küçük olana nazaran bir tık daha zor. Ama Büyük Dipsiz Göl'ün manzarası daha güzel bizce. Çoğunlukla sessiz sakin olduğundan rahat rahat kamp ya da piknik yapabilirsiniz. Dipsiz Göller'e ulaşım ve daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.


7- Erikli Yaylası & Çifte Şelale
Yazın büyük bir çoğunluğu hep kalabalık olur Erikli Çifte Şelaleler. Yazın şelalelerin tadını kalabalıktan pek çıkaramayabilirsiniz. Bu yüzden bize soracak olursanız bahar aylarında gidin derim. Yok sadece yazın vaktiniz varsa yine de görmeye değer emin olun. Erikli Yaylası ve Çifte Şelaleler hakkında ulaşım ve diğer detaylı bilgiler için buraya tıklayabilirsiniz.


8- Delmece Yaylası
Yazın belli dönemlerinde şenlikleriyle adını duyurdu Delmece Yaylası. Özel araçla ulaşımı epey rahat. Ayrıca kamp için de ideal bir yer. Yayla hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.


9- Karlık Yaylası
Telefonların çekmediği, kafa dinlemelik bir yer arıyorsanız Karlık Yaylası tam da size göre. İster sadece piknikle değerlendirebilir isterseniz kamp yapabilirsiniz. Özel araçla ulaşımı epey rahat.

10- Deprem Anıtı
17 Ağustos 1999 depreminde Yalova'da hayatını kaybedenler için yapılmış bir Deprem Anıtı. Yalova'da merkezde sahil kısmında yer alıyor. Dolayısıyla yürüyerek bile rahatça ulaşım sağlayabileceğiniz bir yer.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum