Küçük Cennet: Termal, Yalova


Yalova'nın en iyi turistik mekanlarından biri Termal. Yalova'ya kadar gelip görmeden dönmeniz büyük bir kayıp olur bizce. Çünkü Termal adeta küçük bir cennet bizim ve diğer tüm Yalovalılar için. Yeşilliğin içine gömülü sıcak su kaplıcaları, otelleri, Atatürk Köşkü ve ziyaret edebileceğiniz daha bir çok yer bulunuyor burada. Termal'e gidecekseniz en az bir gününüzü ayırmalısınız çünkü anca tadına varabilirsiniz. Daha iyisi mi Termal'de konaklayabilirsiniz de. Türkiye'de tek altın madalyaya sahip Yalova Termal Kaplıcaları, bu kadar üne sahip olması aslında Atatürk'ün sayesindedir. 4000 yıllık bir tarihi bulunsa da Termal'in şifalı sularıyla ünlü sağlık merkezi olması ve su şehri olması için büyük çabalar sarf etmiş olan Atatürk, burası için de, "burası geleceğin su şehri olacaktır," demiştir.

Termal'de yapılabilecek pek çok şey bulunuyor ama en güzeli bol oksijenli bu tesisi yürüyerek keşfetmeniz. Termal'e yaya olarak giriş ücretsiz. Araç ile girecekseniz 10 TL ücret ödemeniz gerekir onda da belli bir noktaya kadar girişe izin veriliyor. Bence buna değmez, Termal alanına girmeden hemen önünde büyük bir ücretsiz otopark mevcut, özel araçla geldiyseniz aracınızı oraya bırakmanız daha mantıklı olacaktır. Eğer Termal'e ayırabileceğiniz çok vaktiniz yoksa Termal içinde gezi arabaları da mevcut.


Termal'e ulaşım, Termal'e nasıl gidilir?
Yalova merkezinden 12 km uzaklıkta olan Termal, özel araçla yolculuk süresi yaklaşık 20 dakika sürüyor. Her yarım saatte bir kalkan termal minibüsleri yaz dönemi sabah 06:00-00:00 arası, kış dönemi 06:00-23:00 saatleri arasında çalışıyor. İDO Feribotu ile geldiyseniz ulaşım size daha kolay olacaktır, İDO çıkışından sağ tarafa dönünce minibüs garajı 1-2 dakikalık yürüyüş mesafesinde Star AVM'nin hemen karşısında yer alıyor. Termal minibüs ücreti 2020 yılı için 4,50 TL.

 

Termal'in içinde neler var? Neler yapılabilir ve mutlaka görmeniz gereken yerler nereler?
Termal'in içinde birçok şifalı sıcak su bulunuyor. Mutlaka görmeniz gereken bu yerler; mide suyu, göz suyu ve ayak suyu. memba - astım buharı da bir diğer popüler yer. Buralara giriş ücretsiz bu arada. Termal'de piknik yapabileceğiniz mesire alanı da var. Özel araçla geldiyseniz yükleyin yiyecekleri, koyulun yola derim... Atatürk Köşkü, Termal'de mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir diğeri. Tamamen ahşap olan köşk, Atatürk'ün emriyle 38 günde yapılmıştır. Termal Atatürk Köşkü müzesi giriş ücreti 20 TL. MüzeKart sahiplerine giriş ücretsiz. Geziniz sırasında görebileceğiniz bir diğer yerler ise; Ata Park, Aşıklar Çeşmesi, Aşıklar Merdiveni, Tarihi Sinema Kafe, Yaver Köşkü, Üç Azizler Yolu, Hamamlar, Çınar Kafe.



Termal'de konaklama, Termal'de nerede kalınır?
Termal tesisinin içerisinde konaklayabileceğiniz iki otel, bir apart bulunuyor. Bunlar dışında Termal civarında konaklayabileceğiniz pek çok lüks ve butik oteller mevcut. Termal içi konaklama ücretleri Çınar Otel için çift kişilik odalar 300 TL, tek kişilik 190 TL, Termal Otel için, çift kişilik odalar 400 TL tek kişilik odalar ise 250 TL'den başlıyor. Ayrıca hamam & havuz ücretleri ve çok daha fazlası için yalovatermal.com'u ziyaret ederek detaylı fiyat bilgisi alabilirsiniz.


Yalova ziyaretinizde Termal Kaplıcaları mutlaka görmeniz gereken bir yer. Doğanın içinde gerçekten muhteşem bir yer. Yalova'da yaşayan biri olarak elimden geldiğince detaylı bilgi vermeye çalıştıysam da mutlaka atladığım yerler olmuştur, varsa sorunuz yorumda belirtirseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Gidecek olanlar için şimdiden iyi seyahatler! :)

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum