Ağaç Müzesi: Karaca Arboretum, Yalova


Tema Vakfı kurucusu olan, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Hayrettin Karaca'ya ait bir yer aslında burası. Yalova'nın Samanlı ilçesinin sınırlarında yer alıyor. Çoğu zaman ilkokul ve ortaokul öğrencileri için okul gezileri düzenleniyor. Bunun dışında ağaç müzesi çoğu zaman ziyaret için sakin oluyor. Karaca Arboretum Ağaç Müzesine giriş ücreti 10 TL. Bu ücretler de bildiğim kadarıyla vakfa bağışlanıyor. Ve size Türkiye'de ender görülen ağaçların  burada nasıl yer aldığını, Hayrettin Karaca'nın bu ağaçları nereden getirttiğini, yaşlarını, özelliklerini, kısaca tüm hikayelerini anlatan bir rehber eşlik ediyor.

  

13,5 hektar üzerine kurulu, içerisinde Hayrettin Karaca'nın da evi bulunan bu açık hava müzesi hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin her gün açık. Yalnız sabah 10:00-12:00 ila 13:00-17:00 arası çalışıyorlar. Hayrettin Karaca ölmeden önce daha çok kafa dinlemek için ara ara gelip burada kalırmış. Evin etrafını gezebilirsiniz lakin içeri girmek yasak. Küçük bir cennet gibi adeta.


Karaca Arboretum Ağaç Müzesine Nasıl Gidilir?
Karaca Arboretum, Termal yolu üzerinde kalıyor. Özel araçla gidiyorsanız Yalova - Termal yolunu takip edebilirsiniz. Termal minibüslerine binerek de ulaşım sağlayabilirsiniz lakin Termal minibüsüne bineceğiniz için iki katı yol ücreti ödeyebilirsiniz. Yalova şehir merkezinde Star AVM'nin hemen karşısında kalan minibüs garajından Samanlı minibüslerine binerek ulaşım sağlamanız mümkün. Yol yaklaşık yarım saat sürecek ve minibüs şoförüne Arboretum'da ineceğinizi söyleyin, o size yol gösterecektir. Yol ücreti 2,50 TL. Öğrenci iseniz 2,00 TL.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum