Doğa Harikası: Karlık Yaylası, Yalova


Yalova'nın bir başka doğa harikası Karlık Yaylası. Tamamlanan yol çalışmalarıyla artık ulaşımı epey rahat. Kışın göl, yazın çoğunlukla kuruyan gölüyle tam bir yayla havası uyandırıyor. Telefonların çekmediği bu yerde ayrıca kamp için de ideal bir yer. Karlık Yaylası'nın rakımı yaklaşık 1000 metre.

Yayla yalnızca yukarıdaki fotoğrafta görüneni kadar değil. Arka tarafa doğru uzunca bir alan mevcut. Arkada da birkaç küçük göl bulunuyor. Yayla civarında herhangi bir market ya da büfe bulunmadığından alışverişinizi yapıp gitmelisiniz. Biz yaylanın tadına doyamadık desek yeridir. Ayrıca piknik için de ideal bir yer...

Karlık Yaylasına Nasıl Gidilir?
Zorlu ve uzun bir yürüyüş, bisiklet, motosiklet ya da özel araçla rahatça ulaşabileceğiniz bir yer Karlık Yaylası. Yol kenarında size küçük küçük doğa harikası şelaleler eşlik edecek. Yaylaya çıkan herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor. Çınarcık'tan geliyorsanız Teşvikiye tabelasını takip ederek beldeye giriş yapın. Tabelalardan Delmece Yaylası yolunu takip edin. Sonrasında 3-4 km kadar daha devam edin yaylaya varmış olacaksınız.

Yalova merkezden geliyorsanız Armutlu-Esenköy yolunu takip edin. Teşvikiye tabelasını göreceksiniz. Sola dönerek beldeye giriş yapın aynı şekilde Delmece Yaylası yolunu takip edin. Delmece Yaylasını geçerek 3-4 km sonrasında yaylaya varacaksınız.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum