Delmece Yaylası Tabiat Parkı, Yalova


Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinin 17 km içeride yer alıyor Delmece Yaylası. Tamamı asfalt yol olduğundan özel araçla ulaşım epey rahat. 400 dönümlük bir alana sahip olan yaylada zaman zaman yapılan şenlikleriyle adını duyurmuştur.

Yaylada bulunan yürüyüş parkuru ile Delmece Yaylasını keşfe çıkabilir, meşhur Şifalı Suyu, ahşap evleri, çam, meşe, ıhlamur, kestane ağaçlarının tadını çıkarabilirsiniz. Yaylada konaklama için henüz bir yer bulunmuyor ama kamp yapmak serbest. Çay, kahve içebileceğiniz, gözleme, et mangal yiyebileceğiniz birkaç restoran bulunuyor lakin kış aylarında açık bulamayabilirsiniz.

Ayrıca 730 metre rakımı bulunan Delmece Yaylası Tabiat Parkı, tuvalet, çeşme, cami ve mesire alanı bulunduğunu not edelim. Civarda herhangi bir market ya da büfe bulunmadığından alışverişinizi yapıp gelin derim. Bu arada telefonlar burada pek çekmiyor.


Delmece Yaylasına Nasıl Gidilir?
Delmece Yaylasına giden herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor. Özel araçla gitmek şart. Saatlerce yürüyüp yaylaya çıkmak isterseniz orası ayrı tabi... Çınarcık'tan gidecekseniz Teşvikiye yolunu takip edin, zaten köyün içerisinde karşınıza Dipsiz Göller, Karlık Yaylası, Delmece Yaylası tabelaları çıkacak. Tabelaları takip ederek yaylaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer direkt Yalova'dan gidecekseniz Armutlu-Esenköy tabelalarını takip edin. Teşvikiye tabelasını görünce köye giriş yapın. 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum