Erikli Yaylası & Erikli Çifte Şelaleler, Yalova


Yalova'nın Çınarcık ilçesinin Teşvikiye beldesinde yer alıyor Erikli Yaylası ve Çifte Şelaleler. Yaylaya ve şelalelere giriş ücretsiz. Erikli deresi kenarındaki patika yolu takip ederek 10-15 dakikalık mesafe sonrasında çifte şelalelere varıyoruz. İlk şelalenin hemen önünde seyir terası bulunuyor. (Alttaki ilk fotoğraf.) Diğer büyük olan (üstteki fotoğraf) şelale ise görsel bir şölen sunuyor adeta. Bu büyük şelalenin önünde de fotoğraf çekebileceğiniz ve etrafını gezebileceğiniz küçük bir yürüyüş parkuru bulunuyor.

  

Ne zaman gitmeli?
Yaz-kış fark etmeksizin istediğiniz dönemde gidebilirsiniz. Şelalelerin olduğu kısımda sadece yaz aylarında görebileceğiniz bir canlılık var. Biz sakin olsun diye sonbaharda gidelim dedik, kimsenin olmaması hem doğanın hem de şelalenin tadını daha iyi çıkarmamıza sebep oldu. :) Yaz sezonunda ciddi anlamda bir kalabalık oluyor ama restoran ve zipline da sadece yaz sezonunda açık oluyor. Bunun dışında bu civarda yemek yiyebileceğiniz ya da herhangi bir büfe ya da market bulunmuyor. Çok hijyenik sayılmaz ama tuvaletler yaz-kış açık. Tadını gerçekten çıkarmak istiyorsanız sonbaharda gidin derim. Manzara muhteşem oluyor...

  

Ulaşım: Erikli Yaylasına Nasıl Gidilir? 
Özel araçla gidecekseniz Yalova-Armutlu yolunu takip ederek Teşvikiye tabelasını görünce köye girin. Devamında sizi Erikli Yaylası'na yönlendirecek tabelalar bulunuyor. Eğer direkt Çınarcık İDO ile geldiyseniz, Çınarcık'ın İskele Meydanı'ndan Teşvikiye'ye sadece yaz sezonunda yaptığı servisler var. Servisler her gün 11.00 ve 13.00'de kalkıyor, Erikli Yaylası'ndan da 17.00'da dönüyor.

Yalova şehir merkezinden Star AVM'nin hemen karşısında yer alan minibüs garajından Teşvikiye minibüsüne binerek köye ulaşım sağladıktan sonra yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüşün sonunda Erikli Yaylası ve Çifte Şelalelere ulaşabilirsiniz.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum