Dipsiz Göller: Teşvikiye, Yalova


Doğal güzelliğe sahip, Çınarcık'ın Teşvikiye beldesinde yer alıyor Dipsiz Göller. Küçük Dipsiz Göl ve Büyük Dipsiz Göl olmak üzere iki göl bulunuyor burada. İlk karşılaşacağınız Küçük Dipsiz Göl. Yaklaşık 10 kmlik uzaklıkta da Büyük Dipsiz Göl bulunuyor. Her ikisinde de mesire alanları bulunuyor ve en güzeli de ücretsiz kamp yapılabiliyor. Her mevsim ayrı bir güzelliği bulunuyor iki dipsiz gölün de. Yalova'da mutlaka görülmesi gereken yerler.

Ne Zaman Gitmeli?
Yazın Küçük Dipsiz Göl'e gitmenizi pek önermem aslında. Çünkü çoğunlukla göl kurumuş, suyu çekilmiş oluyor. Kışın ya da bahar aylarında göl pek bir güzel oluyor. Haliyle şelaleler de daha canlı oluyor. Tabii havanın sonbahar ve kış döneminde ne kadar soğuk olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım. Büyük Dipsiz Göl'e her mevsim gidebilirsiniz. Ve eğer giderseniz gölün etrafını dolaşıp keşfetmenizi tavsiye ederim. Çok şey kaçırabilirsiniz.

  

Ulaşım: Dipsiz Göl'e Nasıl Gidilir?
Küçük Dipsiz Göl'e ulaşım için Yalova şehir merkezinde yer alan minibüs garajından Teşvikiye minibüsleriyle ya da Çınarcık'tan yine Teşvikiye minibüslerine binerek ulaşım sağlayabilirsiniz lakin Büyük Dipsiz Göl'e toplu taşıma ile ulaşım henüz sağlanmıyor. Ancak özel araçla ulaşabilirsiniz. Ya da 2,30 saatlik bir yürüyüş yolunu göze alıp yola koyulabilirsiniz... Şehir merkezinden kalkan minibüs yolculuğu bir saat kadar sürüyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1 yorum