Güzelcehisar Lav Sütunları (Bazalt Sütunları): Bartın


Bartın'da yer alan Güzelcehisar Lav Sütunları, bir diğer adıyla Bazalt Sütunları'nın geçmişi 80 milyon yılı aşkın bir tarihi bulunmakta. Volkanlardan akan lavların soğuması sonucu ortaya çıkmış. Bartın'a yolunuz düşerse ya da Karadeniz turu planlıyor ve sahil rotasını çizecekseniz eğer, Lav Sütunlarını listenize mutlaka eklemelisiniz.

 

Bartın belediyesi, lav sütunlarını yakın bir zamanda turizme kazandırılmak amaçlı çalışmalar yaptı. Lav sütunlarını izleyebileceğiniz seyir terası, sahil yolundan ahşap yürüyüş parkuru bulunuyor. Sütunların hemen yanında da kamping alanları mevcut. Biz gittiğimizde çalışma vardı. Bungalov evler yapılıyordu ve epey gürültülüydü. İlk etapta burada kamp yapmayı düşünmüştük lakin geceyi buraya hemen 15 dakika mesafede olan İnkumu'nda geçirdik. Burada da bir çok kamping alanı mevcut ve İnkumu'nda harika manzaralar var...


Lav sütunları dünyada sadece Kuzey İrlanda, ABD, İzlanda ve İskoçya'da bulunurken, Türkiye'de sadece Bartın ilçesinde bulunuyor... Lav sütunları, Bartın'ın Güzelcehisar ilçesinde yer alıyor. Bu yüzden Güzelcehisar Lav Sütunları olarak da geçmekte. Bartın'a 17 km uzaklıkta kalıyor. Lav sütunları yolunda belli bir yerden sonra bol yeşillikli bir yol karşılıyor sizi.

 

İnkumu araç kampımız. Ve ertesi günün güzel sabahı. :)

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1 yorum

  1. Bravo güzel gezi olmuş, bende gitmiştim ama daha detaylı gezmem gerek bir daha kine sevgiler..

    YanıtlaSil