Halk Buraya Hayran: Yason Burnu Yarımadası, Ordu


Karadeniz'de her şehrin farklı bir büyüsü var. Ordu da kesinlikle bunlardan biri. Gezilecek yerleri, zengin mutfağı ve yeşilin farklı tonlarına sahip doğasıyla bizi adeta büyüledi. Gelelim Ordu'nun gezilecek yerler listesinde önemli rol oynayan bir farklı tarihi mekanına; Yason Burnu yarımadası, Ordu'nun Perşembe ilçesi sınırlarında yer alıyor. Üzerinde deniz feneri ve kilise bulunan bu yarımada, hem halk tarafından hem de turistler tarafından yoğun bir ilgi altında.


Deniz fenerinin hemen gerisinde kalan Yason Kilisesi, 1869 yılında Rumlar tarafından inşa edilmiş. Karadeniz sahilinde kilisesi olan tek yarımada burasıymış. Şuanda halka açık olan bu kilise, yoğun bir ilgiyle ziyaretçi karşılıyor. Bizim Pazar günü gitme şansımız oldu bu yarımadaya. Hafta tatilinden midir yoksa hep mi böyle kalabalık oluyor burası merak etmedik değil. İnsan kalabalığı çok tercih ettiğimiz bir yer değil. Daha çok doğa ortamıyız ama Ordu'ya kadar gitmişken ziyaret etmeden dönmeyin deriz. Yolunuz Karadeniz Sahil yolu üzerindeyse zaten çok yakınından geçeceksiniz.

TAVSİYE: Yason Burnu yarımadası girişinde bulunan Yason Cafe'de mutlaka fındık tatlısı yemenizi tavsiye ederiz. Tereddütle aldık ama tatlıya bayıldık!

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum