Şahinkaya Kanyonu: Vezirköprü, Samsun


Şahinkaya Kanyon'u Samsun'da en çok merak ettiğimiz yerlerden biriydi. Samsun'a daha öncesinde çok kez gittik ama kanyona gitme fırsatımız bir türlü olmamıştı. Kısmet Karadeniz turumuzdaymış. :)

Özel tekne turları kişi başı 15 TL. Belediyeye ait tekne turları kişi başı 10 TL. Belediye tekneleri belli saatte kalkıyor. Bizim çok vaktimiz olmadığından özel tekne turunu tercih ettik. İkisi arasında bildiğimiz kadarıyla fiyatı dışında fark yok. Kanyonu yarım saat kadar gezdiriyor.


Kanyonu ziyaret edenlerin çoğu kanyonu tepeden izlemek, manzaranın keyfine varmak için gittiğini sanıyoruz. Çünkü biz büyük bir hevesle yola koyulduğumuzda aklımızda hep bu vardı. Şunu belirtmemiz gerek ki, kanyona çıkmak başlı başınca bir olay.

Kanyonu tepeden izlemek istiyorsanız, öncelikle özel ve kesinlikle yüksek bir araç şart. Eğer kanyonun civarından dolaşmadan direkt tekne ve restoranların olduğu yere indiyseniz karşıya geçmek zorundasınız. Araçla karşıya geçmek 50 TL. Biz gittiğimiz sırada kanyon tepesine çıkış yolunda çalışma olduğu için karşıya geçemedik. (Evet, aksilikler hep bizi bulur. :) Lakin güzel bir seyir manzarasına sahip gözleme dükkanı olan abimiz bize farklı bir tarif verdi.


Karşıdan kanyonun tepesine çıkınca kanyonu tamamen görebileceğiniz manzaralar var. Biz karşıya geçemediğimiz için gözlemeci abinin verdiği tarife uyarak bir rota oluşturduk ve bu kadarcık bir manzara elde edebildik. Araçla yalnızca belli bir yola kadar gidebiliyorsunuz. Gerisi patika yol ve yürümek zorundasınız. Yaklaşık 30-40 dakika yürüyüşün sonunda yukarıdaki manzaraya varabildik.


Size şu yoldan gidin bu yoldan gidin diyebileceğimiz bir yol yok ne yazık ki. Gözlemeci abiden yol tarifi alabilirsiniz. Araçla belli bir yere kadar geldikten sonra kanyon için görüş alanı aramak çok zorluydu. Patika yol kullanılmaya kullanılmaya bitkiler tarafından neredeyse örtülmüş durumda. Bu kısımda size iyi bir yön bulma duygusu gerekiyor sanırım. Ama bu yolda inanılmaz heyecan ve keyif aldığımızı belirtmeden geçmek istemiyorum.

Yürüyüş yolu bile olsa ne kadar tehlikeli olabildiğini anlatmama gerek yok sanırım. Oturduğumuz kayanın aşağısı tamamen uçurumdan ibaret ve mutlaka aklınızda bulunsun telefonlar kesinlikle çekmiyor. Ayrıca yanınıza su ve atıştırmalık bir şeyler almanızı tavsiye ederiz.


Eğer sorularınız varsa yorumda belirtirseniz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. :)

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum