Karadeniz Denince Akla Gelir: Uzungöl, Trabzon


Trabzon'un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl şuan turist istilası altında. Muhteşem bir doğaya sahip manzarasıyla göle uzun uzun baksanız da tadına varamıyorsunuz. Sebebi mi? Etrafındaki binalar/yapılar. Ve hala devam etmekte olan bina çalışmaları. Güzel bir doğa harikamızı daha yavaş yavaş kaybediyoruz ne yazık ki. Uzungöl'e büyük bir hevesle gittik ama gördüğümüz manzaradan ziyade dikkatimizi çeken çok fazla otel ve restoran olmasıydı... Birilerinin acilen bu konuya el atması lazım ki daha kötü bir hal almasın. En azından yapılaşmaya bile belli bir sınır konulmalı. Yoksa kendi ellerimizle yok edeceğiz Uzungöl'ü.


Peki Uzungöl'de neler yapılır?
Yılın belli dönemlerinde şenlikler düzenleniyor. Eğer tarihleri ayarlayabilirseniz birçok ünlünün de konuk olduğu şenliklere katılabilirsiniz. Ama Karadeniz'in yağışlı bir bölge olduğunu ve her an hazırlıklı olmanız gerektiğini hatırlatalım. Yemyeşil doğasıyla bol oksijenli doğa yürüyüşleri yapılabilir. ATV turları da düzenleniyormuş ama biz her zaman yürüyüşten yanayız... Biz denk gelmedik ama bisiklet de kiralanabiliyor diye duyum aldık. Hava güzelse bisiklet kiralamak güzel bir aktivite olabilir. Sabah erken gitme şansınız varsa gidip Uzungöl manzarası eşliğinde kahvaltı yapılabilir. Sonuncuyu zirvede bırakalım dedik, zira herkesin yapabileceği bir şey değil ama yamaç paraşütü yapmak isterseniz Uzungöl'e gitmişken fırsatı değerlendirebilirsiniz.


Uzungöl nasıl oluştu?
Aslında merak edip araştırdığım bir konu değildi bu ama Uzungöl hakkında makaleler okurken denk geldim. Burası aslında adı Haldizen olan bir dereymiş. Yamaçlardan düşen taş ve kayalar zamanla derenin önünü kapatmış ve ortaya Uzungöl çıkmış.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum