facebook twitter instagram youtube Pinterest

Yoldayken Biz

  • ANASAYFA
  • BİZ KİMİZ?
  • TÜRKİYE
    • MARMARA
    • KARADENİZ
    • EGE
    • AKDENİZ
    • İÇ ANADOLU
    • DOÄžU ANADOLU
    • GÜNEYDOÄžU ANADOLU
  • YURDIÅžI
    • FRANSA
    • HOLLANDA
    • BELÇİKA
    • İTALYA
    • GÜRCİSTAN
  • SEYAHAT HİKAYELERİMİZ
  • İLETİŞİM
Blogger tarafından desteklenmektedir.

İtalya denilince akla gelen en meşhur yerlerden biri de kazıklar üzerine inşa edilmiş olan Venedik şehri. Zira buraya gidip de hayran kalmamak elde değil. Gerek tarihi, gerek gezilecek pek çok güzel yer ve mekanlarıyla tam bir rüyalar şehri. Venedik'in büyük bir bölümü araç trafiğine kapalı olduğundan yürüyüp keşfedebileceğiniz bir yer ve eğer giderseniz doya doya gezip yaşamanız için en az üç gün ayırın derim.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
1 yorum

Küçük bir cennet gibi Yalova. En azından Yalovalı herkes Yalova'yı böyle tarif eder. Çoğunlukla sessiz sakin yer olduğundan çok sevilir. İstanbul ve Bursa'ya çok yakın olduğundan hafta sonu seyahati ya da günübirlik bir gezi için de idealdir. Yalova seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerleri derledik.

Yalova'da Gezilecek Yerler

1- Termal Kaplıcaları
Şifalı sularıyla, hamamlarıyla ünlü yeşil bir cennet adeta. (Üstteki fotoğraf.) Hem özel araçla hem de toplu taşımayla ulaşımı rahat merkeze 20-30 dakika uzaklıkta kalıyor. Yalova'da mutlaka görülmesi gereken Termal kaplıcaları hakkında daha detaylı bilgi ve kaplıcalarda mutlaka görmeniz gerekenler için buraya tıklayabilirsiniz.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Yalova'nın bir başka doğa harikası Karlık Yaylası. Tamamlanan yol çalışmalarıyla artık ulaşımı epey rahat. Kışın göl, yazın çoğunlukla kuruyan gölüyle tam bir yayla havası uyandırıyor. Telefonların çekmediği bu yerde ayrıca kamp için de ideal bir yer. Karlık Yaylası'nın rakımı yaklaşık 1000 metre.

Yayla yalnızca yukarıdaki fotoğrafta görüneni kadar değil. Arka tarafa doğru uzunca bir alan mevcut. Arkada da birkaç küçük göl bulunuyor. Yayla civarında herhangi bir market ya da büfe bulunmadığından alışverişinizi yapıp gitmelisiniz. Biz yaylanın tadına doyamadık desek yeridir. Ayrıca piknik için de ideal bir yer...

Karlık Yaylasına Nasıl Gidilir?
Zorlu ve uzun bir yürüyüş, bisiklet, motosiklet ya da özel araçla rahatça ulaşabileceğiniz bir yer Karlık Yaylası. Yol kenarında size küçük küçük doğa harikası şelaleler eşlik edecek. Yaylaya çıkan herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor. Çınarcık'tan geliyorsanız Teşvikiye tabelasını takip ederek beldeye giriş yapın. Tabelalardan Delmece Yaylası yolunu takip edin. Sonrasında 3-4 km kadar daha devam edin yaylaya varmış olacaksınız.

Yalova merkezden geliyorsanız Armutlu-Esenköy yolunu takip edin. Teşvikiye tabelasını göreceksiniz. Sola dönerek beldeye giriş yapın aynı şekilde Delmece Yaylası yolunu takip edin. Delmece Yaylasını geçerek 3-4 km sonrasında yaylaya varacaksınız.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinin 17 km içeride yer alıyor Delmece Yaylası. Tamamı asfalt yol olduğundan özel araçla ulaşım epey rahat. 400 dönümlük bir alana sahip olan yaylada zaman zaman yapılan şenlikleriyle adını duyurmuştur.

Yaylada bulunan yürüyüş parkuru ile Delmece Yaylasını keşfe çıkabilir, meşhur Şifalı Suyu, ahşap evleri, çam, meşe, ıhlamur, kestane ağaçlarının tadını çıkarabilirsiniz. Yaylada konaklama için henüz bir yer bulunmuyor ama kamp yapmak serbest. Çay, kahve içebileceğiniz, gözleme, et mangal yiyebileceğiniz birkaç restoran bulunuyor lakin kış aylarında açık bulamayabilirsiniz.

Ayrıca 730 metre rakımı bulunan Delmece Yaylası Tabiat Parkı, tuvalet, çeşme, cami ve mesire alanı bulunduğunu not edelim. Civarda herhangi bir market ya da büfe bulunmadığından alışverişinizi yapıp gelin derim. Bu arada telefonlar burada pek çekmiyor.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Tema Vakfı kurucusu olan, geçtiÄŸimiz günlerde yaÅŸamını yitiren Hayrettin Karaca'ya ait bir yer aslında burası. Yalova'nın Samanlı ilçesinin sınırlarında yer alıyor. ÇoÄŸu zaman ilkokul ve ortaokul öğrencileri için okul gezileri düzenleniyor. Bunun dışında aÄŸaç müzesi çoÄŸu zaman ziyaret için sakin oluyor. Karaca Arboretum AÄŸaç Müzesine giriÅŸ ücreti 10 TL. Bu ücretler de bildiÄŸim kadarıyla vakfa bağışlanıyor. Ve size Türkiye'de ender görülen aÄŸaçların  burada nasıl yer aldığını, Hayrettin Karaca'nın bu aÄŸaçları nereden getirttiÄŸini, yaÅŸlarını, özelliklerini, kısaca tüm hikayelerini anlatan bir rehber eÅŸlik ediyor.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Yalova'nın Çınarcık ilçesinin Teşvikiye beldesinde yer alıyor Erikli Yaylası ve Çifte Şelaleler. Yaylaya ve şelalelere giriş ücretsiz. Erikli deresi kenarındaki patika yolu takip ederek 10-15 dakikalık mesafe sonrasında çifte şelalelere varıyoruz. İlk şelalenin hemen önünde seyir terası bulunuyor. (Alttaki ilk fotoğraf.) Diğer büyük olan (üstteki fotoğraf) şelale ise görsel bir şölen sunuyor adeta. Bu büyük şelalenin önünde de fotoğraf çekebileceğiniz ve etrafını gezebileceğiniz küçük bir yürüyüş parkuru bulunuyor.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Doğal güzelliğe sahip, Çınarcık'ın Teşvikiye beldesinde yer alıyor Dipsiz Göller. Küçük Dipsiz Göl ve Büyük Dipsiz Göl olmak üzere iki göl bulunuyor burada. İlk karşılaşacağınız Küçük Dipsiz Göl. Yaklaşık 10 kmlik uzaklıkta da Büyük Dipsiz Göl bulunuyor. Her ikisinde de mesire alanları bulunuyor ve en güzeli de ücretsiz kamp yapılabiliyor. Her mevsim ayrı bir güzelliği bulunuyor iki dipsiz gölün de. Yalova'da mutlaka görülmesi gereken yerler.

Ne Zaman Gitmeli?
Yazın Küçük Dipsiz Göl'e gitmenizi pek önermem aslında. Çünkü çoğunlukla göl kurumuş, suyu çekilmiş oluyor. Kışın ya da bahar aylarında göl pek bir güzel oluyor. Haliyle şelaleler de daha canlı oluyor. Tabii havanın sonbahar ve kış döneminde ne kadar soğuk olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım. Büyük Dipsiz Göl'e her mevsim gidebilirsiniz. Ve eğer giderseniz gölün etrafını dolaşıp keşfetmenizi tavsiye ederim. Çok şey kaçırabilirsiniz.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
1 yorum

Yalova'nın sembolü haline gelen, hikayesinden etkilenerek hayranlıkla baktığımız Yürüyen Köşk hakkında tüm detayları bulabilirsiniz. Yürüyen Köşk, Yalova şehir merkezinde yer aldığından ulaşımı da pek bir rahat. Köşkü ziyaret etmek isterseniz, Pazartesi günleri kapalı olduğunu ve diğer tüm günlerin ziyarete açık olduğunu belirtelim. Köşe giriş ücreti ise kişi başı 3 TL. Öğrenci iseniz 2 TL.

Köşkün hemen yanında da bir kafe bulunuyor. Eğer isterseniz bir çay ya da kahve içebilir, yemek yiyebilir ya da kahvaltı edebilirsiniz. Yürüyen Köşk kahvaltı fiyatı serpme kişi başı 32,5 TL. Klasik kahvaltı tabağı 17,50 TL. Sıcak yemek fiyatları da ortalama 20 TL'den başlıyor.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Yalova'nın en iyi turistik mekanlarından biri Termal. Yalova'ya kadar gelip görmeden dönmeniz büyük bir kayıp olur bizce. Çünkü Termal adeta küçük bir cennet bizim ve diğer tüm Yalovalılar için. Yeşilliğin içine gömülü sıcak su kaplıcaları, otelleri, Atatürk Köşkü ve ziyaret edebileceğiniz daha bir çok yer bulunuyor burada. Termal'e gidecekseniz en az bir gününüzü ayırmalısınız çünkü anca tadına varabilirsiniz. Daha iyisi mi Termal'de konaklayabilirsiniz de. Türkiye'de tek altın madalyaya sahip Yalova Termal Kaplıcaları, bu kadar üne sahip olması aslında Atatürk'ün sayesindedir. 4000 yıllık bir tarihi bulunsa da Termal'in şifalı sularıyla ünlü sağlık merkezi olması ve su şehri olması için büyük çabalar sarf etmiş olan Atatürk, burası için de, "burası geleceğin su şehri olacaktır," demiştir.

Termal'de yapılabilecek pek çok şey bulunuyor ama en güzeli bol oksijenli bu tesisi yürüyerek keşfetmeniz. Termal'e yaya olarak giriş ücretsiz. Araç ile girecekseniz 10 TL ücret ödemeniz gerekir onda da belli bir noktaya kadar girişe izin veriliyor. Bence buna değmez, Termal alanına girmeden hemen önünde büyük bir ücretsiz otopark mevcut, özel araçla geldiyseniz aracınızı oraya bırakmanız daha mantıklı olacaktır. Eğer Termal'e ayırabileceğiniz çok vaktiniz yoksa Termal içinde gezi arabaları da mevcut.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

İtalya'nın başkenti olan ve İtalya'da mutlaka gezip görülmesi gereken bir yer Roma. Tarihi açısından epey zengin bir şehir olduğundan gezmeye doyamadık. Roma için ufak bir gezi rehberi hazırlamadan da geçmek istemedik. Tüm detaylarıyla Roma'yı gelin birlikte inceleyim.

Öncelikle havaalanından şehir merkezine taksi, tren ve otobüsle tek yön aktarmasız ulaşım mümkün. Detaylı ulaşım rehberinin linkini en aşağıya bırakacağım. Ayrıca Roma'da gezilecek yerler listesini daha detaylı bir şekilde anlattığım ve müzelere giriş ücretlerini belirttiğim yazının linkini de bırakacağım. Bakmadan geçmeyin derim.

EÄŸer Roma'da geçireceÄŸiniz vakit kısıtlıysa önerebileceÄŸim Big Bus ya da City Sightseeing Roma  (bildiÄŸimiz adıyla Hop On Hop Off) otobüsleri Roma'da gezilebilecek tüm yerlere sizi tüm gün dahil 24€'ya götürüyor. Biletlerinizi büfelerden ya da otobüsten satın alabilirsiniz. Otobüsün iÅŸleyiÅŸi çok güzel, belli duraklar noktalarında duruyor, siz inip gezilecek yeri gezdikten sonra duraÄŸa geri dönüyor ve bir sonraki otobüse biletinizi/fiÅŸinizi göstererek binebiliyorsunuz. Böylece tüm görmeniz gereken yerleri herhangi bir ulaşım aracı kullanmadan görebilirsiniz. EÄŸer vaktiniz kısıtlı deÄŸilse gün gün rota hazırlayın ve yürüyün derim. Biz eÅŸimle toplu taşıma kullanmaktan çok yürüyüp keÅŸfetmeyi seviyoruz.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
2 yorum

İtalya'nın başkenti olan Roma, tarihi açısından en zengin şehirlerden biri ve İtalya'da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Biz her adımda tarihi iliklerimize kadar hissettik diyebiliriz. Çok keyif aldığımız bir seyahat oldu. Roma'da gezilecek yerleri sizler için derledik.

Roma Gezilecek Yerler
1- Kolezyum (Colosseo)
Dünyanın yeni yedi harikalarından biri olan MS 80 yılında tamamlanan arena, Roma'nın mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Aslında yapılış amacı gladyatör dövüşleri, hayvan avı, tiyatro ve tarihi savaÅŸların gösterileri içinmiÅŸ. Halk bu gösterileri de çok seviyormuÅŸ. Tarihi yapı, kalıntılarını günümüze dek koruyarak gelmiÅŸ ve 2007 yılında dünyanın yedi harikalarından biri olarak seçilmiÅŸ. Kolezyum'a giriÅŸ ücreti 23,50€. 0-17 yaÅŸ arası çocuklar için 6,50€. Sıra beklemeden hızlı giriÅŸ için biletinizi internet üzerinden almanızı tavsiye ederim. Kolezyum, Roma Forumu ve Palatino Tepesi üçüne giriÅŸ için tek bilette indirimli satışı bulunuyor. EÄŸer bu yerlere de girmek isterseniz ayrı ayrı bilet almak yerine indirimli tek bilet alarak üç yeri de 37,80€'ya ziyaret edebilirsiniz. www.il-colosseo.it

2- Roma Forumu
Kolezyum'a yakın Roma Forumu, tarihi kalıntıların olduÄŸu baÅŸka bir açık hava müzesidir. Roma Forumu giriÅŸ ücreti 12€.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

İtalya'nın başkenti Roma şehrine gitmek için uçağınız Fiumicino Havaalanına varıyorsa size en iyi şekilde şehir merkezine nasıl gidebileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Ulaşım fiyatları 2020 yılı fiyatlarıdır. Gelin tüm seçeneklerle Fiumicino Havaalanından, Roma şehir merkezine ulaşım nasıl sağlanır bakalım.

Taksi ile Nasıl Gidilir?
Fiumicino Havaalanından Roma ÅŸehrine taksi ile gitme ücreti devlet tarafından sabitlenmiÅŸ durumda. Hangi taksiye binerseniz binin yalnızca 48€ ödeyeceksiniz. Yol yaklaşık 40-50 dakika sürüyor lakin eÄŸer kalabalık deÄŸilseniz taksiyle gitmenizi pek tavsiye etmiyorum, ücreti bize çok fazla gelmiÅŸti.

Tren ile Nasıl Gidilir?
Her gün 6.23-23:23 arası sefer yapan Leonardo Express yolculuk süresi yaklaşık yarım saat sürüyor. Yoldan zaman kazanayım derseniz en iyi seçeneÄŸiniz havalimanından kalkan bu tren. KiÅŸi başı bilet ücreti ise 14€. Roma ÅŸehir merkezinde yer alan Roma Termini İstasyonu son varış noktası oluyor.


Otobüs ile Nasıl Gidilir?
Bizim için ve hatta belki de sizler için en makul olanı otobüs ile ulaşım. Havalimanının çıkışında Terminal 3'ü ya da otobüs tabelalarının bulunduÄŸu çıkışa ilerleyin. Biz Terravision firması ile Roma ÅŸehir merkezine gelmeyi tercih ettik. Yol yaklaşık bir saat sürüyor. Tek yön bilet alırsanız 7€, gidiÅŸ-dönüş bilet alırsanız 5,90€ yani 11,80€ ödeyeceksiniz.

DiÄŸer otobüs fiyatları da ortalama aynı tutarda. Belki birkaç cent farkı vardır o kadar. Terravision otobüsleri her gün 5:35-23:00 saatleri arasında çalışıyor. Ortalama her yarım saatte bir seferi bulunuyor. Biletleri isterseniz giÅŸeden isterseniz otobüsteki muavinden satın alabiliyorsunuz. Ücret farkı yoktur. Sizi Roma ÅŸehir merkezinde yer alan Termini İstasyonuna kadar götürüyor.

İlginizi Çekebilir;
  • Roma'da Gezilecek Yerler & Müze Ücretleri
  • Roma Gezi Rehberi, Ne Yenir, Ne Alınır?
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Paris, Avrupa'da en çok ziyaret edilen şehirler arasında ilk üçte yer alıyor. Yıllık turist sayısı 16 milyonu geçiyormuş. Bizim de Avrupa'da görmek istediğimiz bir başka şehirdi Paris. Sadece bir günlük bir zaman diliminde Paris'i hem de yürüyerek nasıl keşfettiğimizi gelin birlikte inceleyelim.

EÄŸer Paris'e iki-üç günlük bir seyahat düşünüyorsanız tavsiyem gün gün rota hazırlayın ve yürüyerek keÅŸif yapın. Biz bir güne çok ÅŸey sığdırdık, günün sonunda biraz yorulduk ama her anına deÄŸdi. Bir daha olsa bir daha aynısını yaparız diyoruz çünkü yürüyerek keÅŸfetmenin tadı bambaÅŸka. EÄŸer yürümeyi sevmiyorsanız çevrimdışı çalışabilen Paris Metro uygulamasını indirip Paris'i gezebilirsiniz. Ya da gün boyu geçerli olan Big Bus (bildiÄŸimiz adıyla Hop On Hop Off) otobüslerini de tavsiye edebilirim. KiÅŸi başı ücret 35€.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Bizim için Paris'i gezip keşfetmemiz için sadece bir gün olmasına rağmen yurtdışı seyahatlerimizde en keyif aldığım gezilerden biriydi Paris seyahati. Kötü yanı, müzelere ve Eyfel kulesine giriş için vaktimizin olmamasıydı. Hepsinde inanılmaz bir kuyruk vardı. İyi yanı, toplu taşıma kullanmadan Paris'i yürüyerek keşfetmenin tadını çıkardık.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Karadeniz'in en güzel sahillerinden birine sahip olan Samsun'da gezilecek yerleri derledik. Şehrin kalabalık olmasından ziyade Türkiye'de epey uygun seyahat gerçekleştirebileceğiniz şehirlerden biri Samsun bizce. Ayrıca Samsun gezi rehberimizi okumadan geçmeyin derim. İnceleyebilmeniz için linki en aşağı bıraktım.

Samsun'da Gezilecek Yerler

1- Kurtuluş Yolu & Tütün İskelesi
Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Milli Mücadele'nin meşalesini yakmak üzere ayak bastığı ilk yerdir. (Yukarıdaki fotoğraf.) Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan iskele üzerinde halka açık bir şekilde heykeller de bulunuyor. Samsun'un mutlaka görülmesi gereken yeri.

2- Bandırma Vapuru
Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu Müfettişi olarak Samsun'a kurmaylarıyla birlikte geldiği Bandırma Vapuru'dur. Ayrıca müze görevi gören vapurun içerisinde balmumu heykelleri de bulunuyor. Samsun'un Canik ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Yalnız Pazartesi günleri öğleden sonra açık olan müze, haftanın diğer tüm günleri 09:00-16:45 arası açıktır.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
2 yorum

Bir Paris gezisi planlıyor ve rotanız Orly Havaalanında baÅŸlayacaksa, size elimden geldiÄŸince en açık ve detaylı ÅŸekilde Paris Orly Havaalanından Eyfel Kulesi'ne (ÅŸehir merkezine) nasıl ulaÅŸacağını anlatacağım. Ben bu seyahati gerçekleÅŸtirmeden önce o kadar çok detaylı makaleler okudum ki Paris'in metro istasyonunu neredeyse ezberler hale geldim. Ve Paris seyahati boyunca hiç kaybolmadan ulaşım saÄŸladık. 

Bu yazılarımı harfi harfine not edin ya da çıktı alın benden söylemesi. Emin olun çok iÅŸinize yarayacak. Biz sadece kiÅŸi başı 10,20€'ya Paris ÅŸehir merkezine nasıl gittik detaylı bir ÅŸekilde anlatmadan önce telefonunuza çevrimdışı çalışabilen 'Paris Metro' uygulamasını mutlaka indirmenizi öneririm. Biz merkeze ulaşım esnasında bir kez otobüs bir kez de metro kullandık. EÄŸer taksiyle gitmeyecekseniz en kolay ulaşımın bu olduÄŸunu belirteyim. Åžimdi detaylara geçelim.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Kars'ta mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biri Ani Harabeleri. Tarihi 960'lı yıllara dayanıyor. Antik ÅŸehir, Kars'ın Ocaklı köyünde Ermenistan sınırında yer alıyor. Ani Ören Yerine 2020 yılı giriÅŸ ücreti yetiÅŸkin bireyler için 12 TL. MüzeKart ile giriÅŸ ücretsiz.

Haftanın yedi günü açık olan açık hava müzesi, yaz döneminde 08:00-19:00 saatleri arasında, kış dönemi ise 08:00-19:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Ani Harabelerini gezmek için en az iki saatlik bir vakit ayırmanız gerekiyor. Antik şehrin büyük bir bölümü yıkılmış olsa da gezip görülecek önemli birçok yeri var.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Çok uzun zamandır merak ettiğim bir yolculuktu Doğu Ekspresi. Gerçekten dedikleri kadar varmış, bu masalsı yolculuğu bence herkes deneyimlemeli. Çünkü kelimelerle tarifi yok, hiçbir yolculukla kıyaslanamaz. Bambaşka bir deneyimdi benim için. Ne kadar keyif aldığımı dile getirmeme gerek yok sanırım. *-*

Trene daha adım atar atmaz heyecan kaplıyor bizi. Her dakikasının tadını çıkarmaya bakıyoruz. Ama ne yalan söyleyelim, doyamadık biz bu yolculuğa. Hele gördüğümüz o güzel manzaralar hiç son bulmasın istedik. Dolayısıyla fotoğraf çekmeye de doyamadık. :) Gelin tüm detaylarıyla 25 saatlik yolculuğumuzu anlatalım size...

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

1949 yılından beri faaliyette olan son yıllarda pek bir popüler hale gelen Doğu Ekspresi, satışa çıkar çıkmaz tükenen biletlere 2019 yılında Turistik Doğu Ekspresi adı altında ek sefer başlattı. Turistik Doğu Ekspresi, normal Doğu Ekspresi turundan daha uzun ve farklı işliyor...

Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi Arasındaki Farklar

  1. Doğu Ekspresi sefer süresi 25 saat sürerken, Turistik Doğu Ekspresi 31 saat sürüyor.
  2. Doğu Ekspresi 25 saat içinde geçtiği beş şehrin garında sadece 5 dakika kadar duruyor. Diğer durduğu istasyonlarda ise 1 dakikadan çok daha az bir süre bekliyor. Yani bu durumda trenden inmeye bile zor vakit buluyorsunuz. Turistik Doğu Ekspresinde ise, Ankara-Kars yönünde İliç (3 saat), Erzincan (2 saat 40 dakika) ve Erzurum (2 saat 40 dakika) olmak üzere üç kez gezebileceğiniz şekilde mola veriyor. Kars-Ankara yönünde Eriç (35 dakika), Divriği (2 saat 30 dakika) ve Bostankaya (3 saat) olmak üzere üç kez mola veriyor.
  3. Doğu Ekspresi, Ankara-Kars ve Kars-Ankara yönünde her gün sefer kalkıyor. Turistik Doğu Ekspresi ise Ankara-Kars yönünde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, Kars-Ankara yönünde Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri sefer kalkıyor.
  4. Doğu Ekspresinde sadece Pulman (otobüs tipi 2+1 koltuklu) ve Örtülü Kuşetli (Dört Kişilik Yataklı) vagonlar bulunuyor. Turistik Doğu Ekspresinde ise sadece çift kişilik yataklı vagonlar bulunuyor.
  5. Doğu Ekspresinde her vagonda iki adet tuvalet bulunuyor. Bu da iki tuvaleti 40 kişiyle paylaşmanız gerektiği anlamına geliyor. Turistik Doğu Ekspresinde ise her kompartmanın kendine ait tuvaleti bulunuyor. Bunun yanı sıra minibar ve masa da bulunuyor. Yani 31 saat boyunca her şey size ait.
  6.  DoÄŸu Ekspresinde Pulman bilet alırsanız 58 TL, Örtülü KuÅŸetli bilet alırsanız kiÅŸi başı 77,5 TL. Turistik DoÄŸu Ekspresinde ise çift kiÅŸilik bilette kiÅŸi başı 300 TL, tek başınıza bilet alırsanız 480 TL. İyi yanı, çift kiÅŸilik kompartmanı tek bilet alsanız bile sadece size kapatıyor olmaları. Yani yanınıza baÅŸkası gelmiyor.
Doğu Ekspresi ya da Turistik Doğu Ekspresi bileti nasıl alınacağını öğrenmek için buraya tıklayın.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Son yılların özellikle kış aylarının popüleri haline gelen, ve bence, herkesin bu deneyimi hayatında en az bir kez yaşaması gereken bir yolculuk Doğu Ekspresi. Kimisi her kış geleneksel seyahat haline getirmiş bile. Yazının devamında sizlere tüm detaylarıyla bilet bulma koşturmacasından bahsedeceğim.

Bilet almanın ya da daha doğru bir terimle bilet bulmanın tam bir işkence olduğunu söylememe gerek yoktur sanırım. Zira biletler satışa çıkar çıkmaz tükenmesinin başka bir açıklaması olamaz. :) Peki biz nasıl bilet bulduk? Öncelikle 'Eybis' adındaki demir yolları taşımacılığının sunduğu uygulamayı telefonunuza mutlaka indirmenizi öneririm.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
2 yorum
ÖNCEKİ YAZILAR
SONRAKİ YAZILAR

HAKKIMIZDA

Merhaba! Biz, Enver ve Büşra. Seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeye bayılıyoruz! Deneyimlerimizi paylaşmayı çok seviyoruz. Yeni yazı ve seyahatlerimizden haberdar olmak isterseniz bizi takip edebilirsiniz.

Sevgiler,
Büşra & Enver.

Bu Blogda Ara

BLOG TAKİBİ

Öne Çıkan Yayın

Paris Gezilecek Yerler | Fransa

Bizim için Paris'i gezip keşfetmemiz için sadece bir gün olmasına rağmen yurtdışı seyahatlerimizde en keyif aldığım gezilerden biri...

Ayrıca Buralardayız

  • facebook
  • youtube
  • Instagram

Çok Okunanlar

  • Samsun Gezilecek Yerler
    Karadeniz'in en güzel sahillerinden birine sahip olan Samsun'da gezilecek yerleri derledik. Şehrin kalabalık olmasından ziyade ...
  • Fransa Paris Orly Havaalanından Åžehir Merkezine Nasıl Gidilir
    Bir Paris gezisi planlıyor ve rotanız Orly Havaalanında başlayacaksa, size elimden geldiğince en açık ve detaylı şekilde Paris Orly Hav...
  • Antik Bir Kent: Ani Harabeleri, Kars
    UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Kars'ta mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biri Ani Harabeleri.  Tarihi 960...
  • Bir BaÅŸka Sahil Kasabası: Kemere Köprüsü, Amasra, Bartın
    Bartın iline bağlı bir ilçe olan Amasra'nın yaklaşık 3000 yıllık tarihi bulunuyor. Batı Karadeniz'in en güzel sahil kasabasına ...
  • Etkileyici Hikayesiyle: Yürüyen Köşk, Yalova
    Yalova'nın sembolü haline gelen, hikayesinden etkilenerek hayranlıkla baktığımız Yürüyen Köşk hakkında tüm detayları bulabilirsiniz...

SON GÖNDERİLER

ARŞİV

  • ▼  2020 (20)
    • ▼  Mayıs (1)
      • Venedik Gezilecek Yerler | İtalya
    • ►  Åžubat (8)
      • Yalova Gezilecek Yerler
      • DoÄŸa Harikası: Karlık Yaylası, Yalova
      • Delmece Yaylası Tabiat Parkı, Yalova
      • AÄŸaç Müzesi: Karaca Arboretum, Yalova
      • Erikli Yaylası & Erikli Çifte Åželaleler, Yalova
      • Dipsiz Göller: TeÅŸvikiye, Yalova
      • Etkileyici Hikayesiyle: Yürüyen Köşk, Yalova
      • Küçük Cennet: Termal, Yalova
    • ►  Ocak (11)
      • Zengin Tarihiyle: Roma, İtalya
      • Roma Gezilecek Yerler | İtalya
      • İtalya Roma Fiumicino Havaalanından Åžehir Merkezin...
      • Avrupa'nın En Ünlü Åžehirlerinden: Paris, Fransa
      • Paris Gezilecek Yerler | Fransa
      • Samsun Gezilecek Yerler
      • Fransa Paris Orly Havaalanından Åžehir Merkezine Na...
      • Antik Bir Kent: Ani Harabeleri, Kars
      • DoÄŸu Ekspresinde Masalsı Yolculuk
      • DoÄŸu Ekspresi ve Turistik DoÄŸu Ekspresi Arasındaki...
      • DoÄŸu Ekspresi Bilet Nasıl Alınır?
  • ►  2019 (36)
    • ►  Aralık (2)
    • ►  Kasım (2)
    • ►  AÄŸustos (7)
    • ►  Temmuz (18)
    • ►  Haziran (1)
    • ►  Mart (5)
    • ►  Ocak (1)
  • ►  2018 (11)
    • ►  Aralık (1)
    • ►  Kasım (2)
    • ►  AÄŸustos (1)
    • ►  Temmuz (3)
    • ►  Haziran (1)
    • ►  Mayıs (1)
    • ►  Nisan (1)
    • ►  Mart (1)
  • ►  2017 (5)
    • ►  Aralık (1)
    • ►  Ekim (1)
    • ►  Temmuz (2)
    • ►  Mart (1)

Created with by BeautyTemplates