facebook twitter instagram youtube Pinterest

Yoldayken Biz

  • ANASAYFA
  • BİZ KİMİZ?
  • TÜRKİYE
    • MARMARA
    • KARADENİZ
    • EGE
    • AKDENİZ
    • İÇ ANADOLU
    • DOÄžU ANADOLU
    • GÜNEYDOÄžU ANADOLU
  • YURDIÅžI
    • FRANSA
    • HOLLANDA
    • BELÇİKA
    • İTALYA
    • GÜRCİSTAN
  • SEYAHAT HİKAYELERİMİZ
  • İLETİŞİM
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Maşukiye, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinin sınırları içerisinde yer alan bir mahallesi aslında. Bu küçük mahallede yapılacak pek çok güzel şey var. Yazının devamında kalınacak yerler hakkında ve yeme içme rehberinden bahsedeceğim. Eğer ikametiniz yakın bir yerdeyse Maşukiye için günübirlik bir gezi çok rahat yeterli olacaktır aslında. Yok eğer kış gezisi olarak planlıyorsanız önce Maşukiye, ardından Kartepe'ye gitmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde ufak bir haftasonu kaçamağı yapabilirsiniz bizce. Kartepe gezi rehberini yazının en sonuna ekleyeceğim.

Maşukiye yaz kış demeden ziyaret edilebilecek güzel yerlerden biri. Doğa ile iç içe olduğu için hoşunuza gideceğinize eminiz. Yalnız epey bir ziyaretçisi olduğundan yılın çoğu zamanı kalabalık olma ihtimali yüksek. Eğer insan kalabalığı daha az olsun derseniz hafta içi gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Maşukiye'de Yapılabilecek Aktiviteler
  • Zipline. (Yazımızdaki ilk fotoÄŸraf.) Bizim en keyif aldığımız eÄŸlence türü zipline. GittiÄŸimiz yerde varsa mutlaka deniyoruz. MaÅŸukiye'de de zipline yapan pek çok yer mevcut. Mutlaka deneyin deriz.
  • ATV Turları. MaÅŸukiye'de pek bir meÅŸhur ATV turları. Yalnız saatlik ücreti 2017 yılında 100 lira civarındaydı. Åžimdi ne olmuÅŸtur bilemiyorum. Bütçe konusunda sıkıntı yok diyorsanız mahalleyi ATV ile keÅŸfetmek güzel bir fikir olabilir.
  • Trekking. DoÄŸa yürüyüşünü kim sevmez? Hele ki MaÅŸukiye gibi doÄŸa ile iç içe bir yere gittiyseniz mutlaka yapmalısınız. Bir yeri yürüyerek keÅŸfetmek gibisi yok!
Maşukiye'de Nerede Kalınır?
Maşukiye'de birçok bungalov evler bulunuyor. Kalmak için en güzel tercih bize göre. Bunun yanı sıra birçok şirin butik oteller, apart ve pansiyonlar mevcut.

MaÅŸukiye Gezilecek Yerler

  • MaÅŸukiye Merkez
  • Aygır Deresi
  • Kirazlı Yaylası
  • Kuzu Yaylası
  • Sapanca Gölü
  • Kartepe
MaÅŸukiye'de Ne Yenir?
Maşukiye'nin ziyaretçisi çok olduğundan restoranı da çok haliyle. En sık rastlayacağınız şeylerden biri Alabalık restoranları. Eğer balık sevmiyorum derseniz bunun yanı sıra farklı restoranlar ve yine aynı restoran içerisinde farklı yemek çeşitleri sunan birçok restoran bulunuyor. Kebap, köfte, tavuk, et gibi birçok farklı çeşitte yemekler de mevcut.
  • Kartepe Gezi Rehberi & Yapılabilecek Aktiviteler
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

2014 yılında UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Cumalıkızık köyü, Bursa'nın Yıldırım ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. UludaÄŸ'ın eteklerinde yer alan bu köye ulaşım da epey rahat. Bursa ÅŸehir merkezine yaklaşık yarım saat uzaklıkta kalıyor... Türkiye'nin dört bir yanından sürekli ziyaret akınına uÄŸrayan Cumalıkızık, hafta sonları bir baÅŸka kalabalık oluyor. EÄŸer tadını çıkarmak istiyorum derseniz çok sakin bir zamana denk gelmeniz zor çünkü sadece yerli deÄŸil yabancı turist de çok ziyaret ediyor Cumalıkızık köyünü. Ayrıca köye turlar da düzenleniyor. Sakin bir zaman için  hafta içi gitmenizde fayda var.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
2 yorum

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde Yuvacık beldesinde Kirazdere Çayı üzerine içme suyu olarak kullanılmak amacıyla yapılmış bir baraj Yuvacık Barajı. Bir diğer adıyla Kirazdere Barajı olarak da geçmekte. Son dönemlerde yine salıncaklar sayesinde ün salmış durumda. Doğa içinde hem kahvaltı yapabileceğiniz hem de manzaranın tadını çıkarabileceğiniz günübirlik gezi ya da hafta sonunuzu değerlendirebilirsiniz Yuvacık'ta.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinin sınırları içerisinde yer alan ziyarete açık muhteşem bir yer Ormanya. İster piknik yapabilir, bisiklet kullanabilir, yürüyüş yapabilir ve aklınıza daha ne geliyorsa burada yapabilirsiniz. Ormanya'ya giriş ücretsiz. Kocaeli Belediyesine ait bu tesisin içerisinde neler var, ziyaret ettiğinizde sizleri neler bekliyor olacak yazının devamında birlikte bakalım.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Volendam, Hollanda'nın küçük şirin bir balıkçı kasabası. Seyahatlerim arasında en çok sevdiğim yerlerden biri oldu burası. O kadar şirin bir yerdi ki gezmeye doyamadık. Turistik bir kasaba olarak geçmesine rağmen öyle aşırı bir kalabalık yoktu. Ama otel için zor yer bulduğumuzu söyleyebilirim.

Amsterdam'dan kalkan 316 numaralı kırmızı otobüsle Volendam'a ulaşım saÄŸlayabilirsiniz. Yol yaklaşık 25-30 dakika sürüyor. Güzel haber, alacağınız 10€'luk bilet ile Hollanda'nın diÄŸer kasabaları olan Edam ve Marken'e ücretsiz seyahat edebiliyorsunuz.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Yıllık turist ağırlama oranı 20 milyonu bulan, kanalları ve bisikletleriyle meşhur Amsterdam'ın gezilecek yerlerini sizler için derledik. Amsterdam'da gezi dolu dolu iki günlük bir seyahat bir hayli yeterli olacaktır. Yazının sonunda şehir hakkında daha detaylı bilgi ve gezi rehberinin linkini bıraktık.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
2 yorum

Amsterdam, Hollanda'nın, bir diÄŸer adıyla özgürlükler ülkesinin baÅŸkenti. Bizce ülkeye giriÅŸte yazılması gereken yazı, 'Bisikletler ülkesine hoÅŸ geldiniz!' Amsterdam'a girer girmez dikkatimizi çeken ilk ÅŸey yoÄŸun bir bisiklet trafiÄŸiydi. Büyüğü küçüğü, genci yaÅŸlısı herkes bisiklet kullanıyor. O kadar yoÄŸun ki devlet bisiklet otoparkları yapma gereÄŸi bile duymuÅŸ. Hollanda'da kendi nüfusundan daha çok bisiklet bulunuyormuÅŸ. 

'Dikkat bisiklet çıkabilir!' Amsterdam'da gezerken araçtan çok bisikletlere dikkat etmelisiniz, bizden söylemesi. Yılın büyük bir kısmında yaÄŸmur altında olan Amsterdam'a gidecek olursanız mutlaka yanınızda bir yaÄŸmurluk bulundurmalısınız. Dikkat etmeniz gereken tek ÅŸey bisikletler deÄŸil. :) 

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Orta çaÄŸdan kalma gotik yapılarıyla ünlü Brugge'un gezilecek görülecek o kadar çok yeri var ki en az 2-3 günlük bir ÅŸehir gezisini buraya ayırmalısınız aslında. Bizim zamanımız çok kısıtlıydı. Sadece bir günde yapılabilecek ÅŸeylerin sınırlarını zorladık. ÇoÄŸu yeri gezdik gördük lakin tadına doyamadık. En merak ettiÄŸim müzelerden ikisi olan Çikolata Müzesi ve Patates Kızartması Müzesine ne yazık ki giremedik. Belki bir daha gitme ÅŸansımız olursa, bir daha ki sefere diyelim. AÅŸağıya tüm detaylarıyla gezilecek yerler listenizi oluÅŸturmanız için notlar bırakıyoruz. Åžimdiden keyifli gezmeler!

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
1 yorum

Brugge, Belçika'nın görülmesi gereken ÅŸehirlerin en başında yer almalı bizce. Orta çaÄŸdan kalma ilgi çekici mimari yapılarıyla ve kanallarıyla turistlerin ilgi odağı. Åžahsen bizim de Belçika gezimizde en keyif aldığımız ÅŸehir Brugge'du. BaÅŸta çikolata olmak üzere yiyecek/içecekleriyle pek bir meÅŸhur.  Åžehre gelen yıllık turist sayısı yaklaşık 4 milyonmuÅŸ. Halkın çoÄŸunluÄŸu da Flemenkçe konuÅŸmakta.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Belçika'nın başkenti olan Brüksel, bataklığın kuruması ya da kurutulması sonucu ortaya çıkan şehirdir. Adını da buradan almaktadır. Brüksel, gezilecek pek çok zengin tarihi yapılara sahiptir. Ülkede Fransızca ve Felemenkçe ağırlıklı olmak üzere Almanca da dahil üç resmi dil mevcuttur.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Gent, Belçika'nın tarihi yapılarıyla ünlü masalsı bir başka şehri. Gent ayrıca festivalleriyle de çok ünlü. Her yıl Temmuz ayında yaklaşık 10 gün süren bir müzik festivali oluyor. Bizimki tesadüfi bir tarih oldu aslında. :) Şehrin belli bir bölümünde farklı yerlerde çeşitli sanatçılarla günlerce süren her biri bambaşka temalı konserler veriliyor. Bir sokağa girdiğinizde belki sizi doksanlara/seksenlere götüren türde müzikler duyabilirsiniz. Ya da sokakta şarkı söyleyenlere rastlayabilirsiniz. Daha önce hiçbir şehri bu kadar renkli ve cıvıl cıvıl görmemiştik. Gent'e resmen aşık olduk...
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Karadeniz o kadar güzel bir yer ki doyasıya gezmek için bize 10 günlük bir tatil planlaması bile yetmedi. Hatta zamanımız yetmediğinden görmek istediğimiz bazı yerleri elemek zorunda kaldık...

Normalde bu listede yola çıkış saatinden tutun varış saatine kadar, nerelerde kamp yapılacak, nerelere mutlaka uğranacak tüm detaylar mevcuttu. Biz bu bazı kısımları kesip size kaba-taslak oluşturabileceğiniz bir Karadeniz turu planlaması çıkardık. En azından gezmeniz gereken yerler hakkında bir fikriniz olur diye düşünüyoruz.

Biz kamp tercihimizi araç kampı olarak değerlendirdik. Ayrıca tüm seyahati Karadeniz'e kıyısı olan şehirlerden planladığımızı not edelim. Son olarak bazı şehirlerde gezilmesi gereken yerler ters rotaya düşüyor bu yüzden onları dönüş rotasına ekledik.

1. GÜN
ZONGULDAK
Cehennemağzı Mağaraları
BARTIN
Güzelcehisar Kalesi
Güzelcehisar Lav Sütunları
Gün sonu bu civarda kamp ya da otel.

2. GÜN
Kemere Köprüsü
Ulukaya Kanyonu
SİNOP
Erfelek Åželaleleri
Kamp yapılmalı ya da otel.

3. GÜN
Hamilos Koyu
İnceburun Feneri
Tarihi Sinop Cezaevi
SAMSUN
Åžahinkaya Kanyonu
Gün sonu Atakum civarında kamp ya da otel.

4. GÜN
ORDU
Ulugöl Tabiat Parkı
Perşembe Yaylası
Yasonburnu Yarımadası
Bu civarda kamp alanları mevcut.

5. GÜN
GİRESUN
Sis Dağı
TRABZON
Ayasofya Müzesi
Sümela Manastırı
Uzungöl
Kamp ya da otel.

6. GÜN
RİZE
Haremtepe Köyü (Çeçeva)
Fırtına Deresi
Zil Kale
Gito Yaylası
Pokut Yaylası
Sal Yaylası
Sal Yaylası'nda kamp yapılabilir. Pansiyonlar da var.

7. GÜN
Ayder Yaylası
ARTVİN
Karagöl, Borçka
Cehennem Deresi Kanyonu
Hatila Vadisi Milli Parkı
Kamp ya da otel.

DÖNÜŞ
8. GÜN
RİZE
Rize Çarşısı
Rize Kalesi
SAMSUN
Batı Park
Amisos Tepesi
Gün sonu kamp ya da otel.

9. GÜN
SİNOP
Akgöl
İnaltı Mağarası
ZONGULDAK
Gökgöl Mağarası
Gün sonu kamp ya da otel. Ertesi gün eve dönüş.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Son zamanların en meşhuru haline gelen, artık her yerde hem adını duyabileceğiniz hem de fotoğraflarını görebileceğiniz bir yer Pokut Yaylası. Peki Pokut Yaylası nerede? Yaylaya çıkmak için onlarca tur düzenleniyor. Pokut Yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alıyor. Yayla yoluna girdikten sonra telefonların çekmediğini önemle hatırlatalım. Ayrıca Pokut Yaylası yolu hakkında bilgi vermek istiyorum. Yol aslında 12 km lakin taşlı-topraklı inanılmaz eziyetli bir yola sahip. Düşünün, 12 kmlik yolu yaklaşık iki saatte tamamlayabildik. Peki o zorlu yolu tamamladıktan sonra karşılaştığımız manzara değdi mi? Tartışılır...

Yaylaya çıkmak için yüksek bir araç ve iyi bir ÅŸoförlük ÅŸart. Yolun çoÄŸu tek aracın geçebileceÄŸi  kadar dar bir ÅŸekilde ilerliyor. Karşıdan araç geldiÄŸinde biraz tedirgin olmuyor deÄŸildik çünkü yolun diÄŸer kısmı genellikle uçuruma bakıyor. :)

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Gito Yaylası'nı meşhur eden şey salıncakları ve karşısındaki manzarası sanırım. Hal böyleyken biz sallanmaya doyamadık çünkü. Peki Gito Yaylası nerede? Diğer birçok yayla gibi bu da Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor. Yayla yolu en az diğerleri kadar eziyetli ne yazık ki. Taşlı-topraklı yolu tamamlamak 1,30 saatimizi aldı. Yayla yoluna girdiğinizde tabeladaki 10 kmetreye aldanmayın. :)

Gito Yaylası'na nasıl gidilir? Bunu cevaplamak biraz karmaşık çünkü herhangi bir "Gito Yaylası" yazan tabelaya rast gelmedik. Biz yolu öğrenmek için Zilkale'de çalışan görevliye sormuÅŸtuk. (Yaylaların çoÄŸu Zilkale yolu üzerinde kalıyor.)  Ve Zilkale'den sonraki yolda telefon baÄŸlantısı kopuyor ve bir daha telefon çekmiyor. Hazırlıklı gitmek ÅŸart. Tavsiye: Çevrimdışı harita indirebilirsiniz.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Fırtına Deresi, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor. Ziyaretçi akınına uğrayan bu dereyi yayla yollarında, Zilkale'de, Ayder Yaylası'nda kocaman bir şelale gibi gezip-görülmesi gereken yerlerde sıkça tanık olabileceksiniz.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Zilkale, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde dağların arasına yapılmış muazzam bir kale. Yapım tarihi tam olarak bilinmiyor ama 14. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmekte. Zilkale giriş ücreti kişi başı 3 TL. MüzeKart sahiplerine ve 18 yaş altı olan bireylere giriş ücretsiz.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Adını her yerden duyabileceğiniz Türkiye'nin meşhur yerlerden biri olan Sümela Manastırı, Trabzon'un Maçka ilçesinde yer alıyor. 1150 metre yükseklikte bir dağın eteklerine inşa edilmiş bu manastırı görünce büyülenmeden edemiyorsunuz.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
1 yorum

Trabzon'un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl şuan turist istilası altında. Muhteşem bir doğaya sahip manzarasıyla göle uzun uzun baksanız da tadına varamıyorsunuz. Sebebi mi? Etrafındaki binalar/yapılar. Ve hala devam etmekte olan bina çalışmaları. Güzel bir doğa harikamızı daha yavaş yavaş kaybediyoruz ne yazık ki. Uzungöl'e büyük bir hevesle gittik ama gördüğümüz manzaradan ziyade dikkatimizi çeken çok fazla otel ve restoran olmasıydı... Birilerinin acilen bu konuya el atması lazım ki daha kötü bir hal almasın. En azından yapılaşmaya bile belli bir sınır konulmalı. Yoksa kendi ellerimizle yok edeceğiz Uzungöl'ü.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Ayasofya Müzesi, (Ayasofya Camii olarak da geçiyor) ÅŸehrin merkezinde yeÅŸilliklerin içerisinde kalıyor. 1200'lü yıllarda ilk olarak Bizans İmparatoru olan 1. Manuel Komnenos tarafından kilise olarak inÅŸa edilmiÅŸ. Fatih Sultan Mehmet Trabzon'u fethinden sonra camiye çevrilmiÅŸtir.

Yapı, 1. Dünya Savaşı sırasında depo, hastane ve sonra tekrar cami olarak kullanılmaya başlanmış. Yapının cami mi yoksa müze olarak mı kalmasında pek kararsız kalınmış olacak ki 1964 yılında restore edilerek tekrar müzeye çevrilip ziyarete açılmış. Ardından 2013 yılında yeniden camiye çevrilerek ibadete açılmış.


Åžuanda cami olarak kullanılan yapı birkaç kez restore edilmiÅŸtir. Biz gittiÄŸimiz sırada çan kulesi ya da minaresi demeliyiz sanırım, restore ediliyordu. Karadeniz turunuzu sahil yolundan yapıyorsanız (ki tavsiye ederiz) Trabzon Ayasofya Camii'yi gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin derim.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Karadeniz'de her şehrin farklı bir büyüsü var. Ordu da kesinlikle bunlardan biri. Gezilecek yerleri, zengin mutfağı ve yeşilin farklı tonlarına sahip doğasıyla bizi adeta büyüledi. Gelelim Ordu'nun gezilecek yerler listesinde önemli rol oynayan bir farklı tarihi mekanına; Yason Burnu yarımadası, Ordu'nun Perşembe ilçesi sınırlarında yer alıyor. Üzerinde deniz feneri ve kilise bulunan bu yarımada, hem halk tarafından hem de turistler tarafından yoğun bir ilgi altında.


Deniz fenerinin hemen gerisinde kalan Yason Kilisesi, 1869 yılında Rumlar tarafından inÅŸa edilmiÅŸ. Karadeniz sahilinde kilisesi olan tek yarımada burasıymış. Åžuanda halka açık olan bu kilise, yoÄŸun bir ilgiyle ziyaretçi karşılıyor. Bizim Pazar günü gitme ÅŸansımız oldu bu yarımadaya. Hafta tatilinden midir yoksa hep mi böyle kalabalık oluyor burası merak etmedik deÄŸil. İnsan kalabalığı çok tercih ettiÄŸimiz bir yer deÄŸil. Daha çok doÄŸa ortamıyız ama Ordu'ya kadar gitmiÅŸken ziyaret etmeden dönmeyin deriz. Yolunuz Karadeniz Sahil yolu üzerindeyse zaten çok yakınından geçeceksiniz.

TAVSİYE: Yason Burnu yarımadası girişinde bulunan Yason Cafe'de mutlaka fındık tatlısı yemenizi tavsiye ederiz. Tereddütle aldık ama tatlıya bayıldık!
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Ulugöl Tabiat Parkı, Ordu'nun Gölköy ilçesinde yer alıyor. Doğası, manzarası, farklı tonlardaki yeşili ve Karadeniz'in hiç bitmeyen fısıltılı rüzgarlarıyla tam bir doğa harikası.

Ulugöl'ü navigasyona yazdığımızda (kendi oluşturduğu en hızlı rota seçeneğiyle) yola çıktık. Ama yolu bir görseniz, köy yolları sadece tek arabanın geçebileceği yollar. Tabi bu yolun sonunda bizi neyin beklediğinden pek emin değildik. Beklediğimizden çok daha muhteşem bir manzara çıktı karşımıza.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Şahinkaya Kanyon'u Samsun'da en çok merak ettiğimiz yerlerden biriydi. Samsun'a daha öncesinde çok kez gittik ama kanyona gitme fırsatımız bir türlü olmamıştı. Kısmet Karadeniz turumuzdaymış. :)

Özel tekne turları kişi başı 15 TL. Belediyeye ait tekne turları kişi başı 10 TL. Belediye tekneleri belli saatte kalkıyor. Bizim çok vaktimiz olmadığından özel tekne turunu tercih ettik. İkisi arasında bildiğimiz kadarıyla fiyatı dışında fark yok. Kanyonu yarım saat kadar gezdiriyor.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Yaklaşık dört bin yıllık tarihi bulunan Sinop Cezaevi, nedeni tam olarak belirtilmeyen nedenle 1999 yılında kapatılarak müzeye çevrilmiştir. O zamanlarda mahkum olan birinin söylediklerine göre mahkumların çıkardığı yangından sonra kapatılmış. Hatta birçok mahkumun dosyasının yandığını da söylüyor kendisi.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

İnceburun Deniz Feneri, Türkiye'nin kuzeydeki en uç noktası oluyor ve Sarıkum, Sinop sınırları içinde yer alıyor. 1863 yılında inşa edilen, diğer adı Duvar Feneri olan bu fener, günümüzde hala kullanılmaktadır. Biz de hem bu feneri hem de Türkiye'nin kuzeydeki en uç noktasını görmek için yola koyulduk.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Hamsilos Koyu, Sinop'ta yer alan bir başka küçük bir cennet diyebiliriz. Zira Sinop'ta cennet çok. Şahane bir yer... Hamsilos Koyu, hem piknik hem kamp için ideal. Koyun belli kısmına kadar araçla girebiliyorsunuz kalanı yürümeniz gerekiyor. Sanırım 100-150 metre kadar yürümenin ardından koya varıyorsunuz.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Ulukaya Kanyonu, diğer bir adıyla Ulukaya Şelalesi, Bartın'ın Ulus ilçesine 17 km uzaklıktadır. Kanyon, köyün içerisinde yer alıyor ve köyün su ihtiyacını karşılıyormuş. Bartın'a kadar gitmişken gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken bir yer Ulukaya Kanyonu.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Bartın iline bağlı bir ilçe olan Amasra'nın yaklaşık 3000 yıllık tarihi bulunuyor. Batı Karadeniz'in en güzel sahil kasabasına sahip bizce. Ve mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer.


Amasra denilince akla ilk gelenlerden biri Bizans döneminde inşa edilmiş, Amasra ve Zindan adasını birbirine bağlayan Kemere Köprüsü. Adanın adının Zindan adası olması ilgimi çekti lakin internette hakkında detaylı bilgi bulamadım.


Kemere Köprüsü'nden adanın bir kısmının görünüşü. Kemere Köprüsü, birçok gez restore edilmiÅŸtir. Hatta yakın tarihte çökme tehlikesi yaÅŸamıştır.


Amasra Kalesi, 2013 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Liste'sine alınmıştır. Yukarıdaki fotoğraf kalenin içinden bir görüntüdür.

Otopark hakkında bilgi: Köprüye yakın, merkezde park edebileceğiniz pek bir yer mevcut değil lakin otoparklar çok 5-10 dakikalık yürüme mesafesinde.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Bartın'da yer alan Güzelcehisar Lav Sütunları, bir diğer adıyla Bazalt Sütunları'nın geçmişi 80 milyon yılı aşkın bir tarihi bulunmakta. Volkanlardan akan lavların soğuması sonucu ortaya çıkmış. Bartın'a yolunuz düşerse ya da Karadeniz turu planlıyor ve sahil rotasını çizecekseniz eğer, Lav Sütunlarını listenize mutlaka eklemelisiniz.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
1 yorum

CehennemaÄŸzı MaÄŸaraları, Zonguldak'ın EreÄŸli ilçesinde bulunuyor. Ulaşımı çok kolay ki zaten merkezin içinde yer alıyor maÄŸaralar. Bu bölge antik dönemde Acheron Vadisi olarak bilinmekteydi. CehennemaÄŸzı MaÄŸaraları giriÅŸ ücreti kiÅŸi başı 6 TL. Tek biletle tüm maÄŸaraları gezebiliyorsunuz. MaÄŸaralar öyle aman aman büyük deÄŸil, tamamını gezmeniz 15-20 dakikanızı bile almayacaktır.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

• Zamanınız kısıtlı ve gideceÄŸiniz yerin uçuÅŸ saatleri size uymuyor. O zaman gideceÄŸiniz yerin yakınındaki havalimanı uçuÅŸ saatlerine bakmayı deneyin. Biri size mutlaka uyacaktır!

• Mutlaka ama mutlaka bir MüzeKart edinin. Turizm ve Kültür Bakanlığı'na ait tüm müzelere giriÅŸ ücretsiz imkanı sunuyor. Seyahat etmeyi seviyor, müzelere de önem veriyorsanız bütçeniz için harika olacaktır.

• Uçak biletlerinizi olduÄŸunca erken ayarlamaya çalışın. Hatta rezervasyon yapın. UçuÅŸ tarihinize az bir zaman kala eÄŸer uçak dolmadıysa fiyatlarda indirim olabiliyor. Rezervasyon sürenize dikkat edin, bu öneriyle uçağı kaçırmanızı istemeyiz. :)

• Seyahat ettiÄŸiniz yerde zamanınız bolsa gideceÄŸiniz yerler çok da uzak deÄŸilse bisiklet kiralayın. Hem spor yapmış olursunuz hem de daha güzel bir keÅŸif alanı yaratmış olursunuz.

• EÄŸer otelde fazla vakit harcamayacaksanız, daha çok gezip keÅŸfedecek, oteli sadece yatmak için kullanacaksanız otelin lüks olması sizin için bir önem arz etmemeli. Hem butik oteller/pansiyonlar çok daha uygun fiyatlı olabiliyor.

• Daha çok gezip görmek/keÅŸif yapmak için seyahat ediyorsanız otelinizi kesinlikle gezilecek yerlerin merkezine göre ayarlamalısınız ki yol masraflarından kaçınabilesiniz.

• Uçak firmalarına üye olun! Uçak firmaları üyeliklere birçok avantaj saÄŸlıyor. Aldığınız her bilette mil hediye ediyor ve mil biriktirebilir, belki bazı seyahatlerinizi ücretsiz bile yapabilirsiniz.

Aklımıza gelip oluşturduğumuz liste bu şekilde. Eminiz ki atladığımız birçok şey daha vardır. Bize ve diğer arkadaşlara önerebileceğiniz tavsiyeleriniz varsa yorum bırakmanız bizi çok mutlu eder! :)
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Montecatini Terme, İtalya'nın Pistoia iline bağlı 20.000 nüfuslu küçük bir kasabadır. Aslında buraya uğramamızın nedeni, karnımızın çok acıkmış olmasıydı. Kasabanın içine girdiğimizde, karnımızın acıkmış olmasına çok sevindik, çünkü böylesi bir güzelliği görmeden ölmek istemezdik. Kasabaya aşık olduk!
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Floransa'ya bir buçuk saat uzaklıkta olan eÄŸimli kulesiyle meÅŸhur Pisa'yı görmek için yola çıkıyoruz. Bir güne olabildiÄŸince yer görmek istediÄŸimizden Pisa'yı aman aman dolaÅŸma imkanımız olmuyor ne yazık ki. Bu yüzden Pisa'nın en çok ziyaret edilen bölgesine Piazza del Miracoli (Mucizeler Meydanı)'na giriÅŸ yapıyoruz ve Pisa'nın en ünlü üç yapısı aynı yerde karşılıyor bizi; Pisa Kulesi, Pisa Katedrali ve Pisa Vaftizhanesi.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Floransa, İtalya sınırları içerisinde yer alan, gezip görülecek pek çok tarihi yapıya sahip olan bir başka şehri. Bizim kaldığımız otele 3 saat uzaklıktaydı. 2 günlük de olsa bu kısa seyahati en iyi şekilde değerlendirmek istedik. Görebildiğimiz kadar yer görmek için yola koyulduk.
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

İtalya, gezilecek yerler açısından o kadar büyük ve o kadar güzel bir yer ki, doymanız imkansız. Biz de doyamadık zaten. :) Heyecanlı bir vize koşuşturmasının ardından seyahat tarihini beklemek daha da sabırsızlandırdı bizi. Sonunda gün gelip çattı. :)
Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Muğla'nın sınırları içerisinde yer alan Fethiye, gezilecek yerleri açısından zengin bir başka ilçesidir. Bizim en keyif aldığımız seyahatlerden biriydi Fethiye. Doğal oluşumlarla meydana gelen pek çok güzelliği bulunuyor. Ve her biri sizi adeta büyülüyor...

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum

Yaşınız ne olursa olsun, kar gördünüz mü çocuk oluveriyorsunuz. Kışın vazgeçilmez kar aktiviteleri yapabilecekleriniz arasında özellikle Marmara civarında oturuyorsanız günübirlik gidebileceğiniz yerler sınırlıdır: Uludağ ya da Kartepe. Şahsen biz Kartepe'yi Uludağ'dan daha çok sevdik... Kartepe, Kocaeli ilinin sınırları içerisinde yer alıyor. Günübirlik seyahat için oldukça makul.

Share
Tweet
Pin
PaylaÅŸ
0 yorum
ÖNCEKİ YAZILAR
SONRAKİ YAZILAR

HAKKIMIZDA

Merhaba! Biz, Enver ve Büşra. Seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeye bayılıyoruz! Deneyimlerimizi paylaşmayı çok seviyoruz. Yeni yazı ve seyahatlerimizden haberdar olmak isterseniz bizi takip edebilirsiniz.

Sevgiler,
Büşra & Enver.

Bu Blogda Ara

BLOG TAKİBİ

Öne Çıkan Yayın

Paris Gezilecek Yerler | Fransa

Bizim için Paris'i gezip keşfetmemiz için sadece bir gün olmasına rağmen yurtdışı seyahatlerimizde en keyif aldığım gezilerden biri...

Ayrıca Buralardayız

  • facebook
  • youtube
  • Instagram

Çok Okunanlar

  • Samsun Gezilecek Yerler
    Karadeniz'in en güzel sahillerinden birine sahip olan Samsun'da gezilecek yerleri derledik. Şehrin kalabalık olmasından ziyade ...
  • Fransa Paris Orly Havaalanından Åžehir Merkezine Nasıl Gidilir
    Bir Paris gezisi planlıyor ve rotanız Orly Havaalanında başlayacaksa, size elimden geldiğince en açık ve detaylı şekilde Paris Orly Hav...
  • Antik Bir Kent: Ani Harabeleri, Kars
    UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Kars'ta mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biri Ani Harabeleri.  Tarihi 960...
  • Bir BaÅŸka Sahil Kasabası: Kemere Köprüsü, Amasra, Bartın
    Bartın iline bağlı bir ilçe olan Amasra'nın yaklaşık 3000 yıllık tarihi bulunuyor. Batı Karadeniz'in en güzel sahil kasabasına ...
  • Etkileyici Hikayesiyle: Yürüyen Köşk, Yalova
    Yalova'nın sembolü haline gelen, hikayesinden etkilenerek hayranlıkla baktığımız Yürüyen Köşk hakkında tüm detayları bulabilirsiniz...

SON GÖNDERİLER

ARŞİV

  • ►  2020 (20)
    • ►  Mayıs (1)
    • ►  Åžubat (8)
    • ►  Ocak (11)
  • ▼  2019 (36)
    • ▼  Aralık (2)
      • Kendi Küçük Marifeti Büyük: MaÅŸukiye, Kocaeli
      • Tarihi Bir Köy: Cumalıkızık, Bursa
    • ►  Kasım (2)
      • Hafta Sonu İçin İdeal: Yuvacık Barajı, Kocaeli
      • Hobbit Evleri ve Dahası: Ormanya, Kocaeli
    • ►  AÄŸustos (7)
      • Bir Küçük Balıkçı Kasabası: Volendam, Hollanda
      • Amsterdam Gezilecek Yerler | Hollanda
      • Özgürlükler Ülkesi: Amsterdam, Hollanda
      • Brugge Gezilecek Yerler | Belçika
      • Orta ÇaÄŸdan Bir Cennet: Brugge, Belçika
      • Bataklıktan DoÄŸan Bir BaÅŸkent: Brüksel, Belçika
      • Festivaller Åžehri: Gent, Belçika
    • ►  Temmuz (18)
      • Karadeniz Turu Planlaması | Karadeniz'de Gezilecek...
      • Son Zamanların En MeÅŸhuru: Pokut Yaylası, Rize
      • Salıncaklarıyla MeÅŸhur: Gito Yaylası, Rize
      • Adı Gibi Hırçın Bir Akarsu: Fırtına Deresi, Rize
      • DoÄŸada MuhteÅŸem Bir Yapı: Zilkale, Rize
      • Enfes Bir Yapıt: Sümela Manastırı, Trabzon
      • Karadeniz Denince Akla Gelir: Uzungöl, Trabzon
      • Sekiz Asırlık Hikayesiyle: Trabzon Ayasofya Camii ...
      • Halk Buraya Hayran: Yason Burnu Yarımadası, Ordu
      • Karadeniz'de Huzurlu Bir Göl: Ulugöl Tabiat Parkı,...
      • Åžahinkaya Kanyonu: Vezirköprü, Samsun
      • Tarihi Sinop Cezaevi Müzesi
      • Türkiye'nin En Kuzeyi: İnceburun Deniz Feneri, Sinop
      • Kamp İçin İdeal: Hamsilos Koyu, Sinop
      • Ulukaya Kanyonu (Ulukaya Åželalesi): Ulus, Bartın
      • Bir BaÅŸka Sahil Kasabası: Kemere Köprüsü, Amasra, ...
      • Güzelcehisar Lav Sütunları (Bazalt Sütunları): Bartın
      • CehennemaÄŸzı MaÄŸaraları: EreÄŸli, Zonguldak
    • ►  Haziran (1)
      • Avantajlı Seyahat İçin İpuçları
    • ►  Mart (5)
      • Aşık Olunası Bir Kasaba: Montecatini Terme, İtalya
      • Mucizeler Meydanı: Pisa, İtalya
      • Yürüyerek KeÅŸfedelim: Floransa, İtalya
      • Yıldönümü Hikayesi: Venedik, İtalya
      • MuÄŸla Fethiye Gezilecek Yerler
    • ►  Ocak (1)
      • Bilinmezde Kaybolmak: Sisli Vadi, Kartepe, Kocaeli
  • ►  2018 (11)
    • ►  Aralık (1)
    • ►  Kasım (2)
    • ►  AÄŸustos (1)
    • ►  Temmuz (3)
    • ►  Haziran (1)
    • ►  Mayıs (1)
    • ►  Nisan (1)
    • ►  Mart (1)
  • ►  2017 (5)
    • ►  Aralık (1)
    • ►  Ekim (1)
    • ►  Temmuz (2)
    • ►  Mart (1)

Created with by BeautyTemplates